Door politie neergeschoten Groesbeker had twee vuurwapens bij zich

Tekst: Van onze redactie | Fotograaf: Lars Schwachöfer
9 augustus 2022

De 60-jarige Groesbeker die gisterochtend door de politie werd neergeschoten, had twee vuurwapens bij zich. Dat maakt de politie vandaag bekend.

De politie kreeg een melding dat een man in de wachtruimte van een pand aan de Tarweweg zat met een vuurwapen en rukte met meerdere eenheden uit. Ook zou er een knal gehoord zijn. De agenten trokken zware kogelwerende vest aan en gingen ter plaatse. De man negeerde de aanwijzingen van de agenten en zou op de agenten gericht hebben met een voorwerp. Een waarschuwingsschot had geen effect, waarop er gericht is geschoten. De man raakte gewond aan zijn buik.Inmiddels is bekend dat de man twee vuurwapens bij zich droeg. Of hij zelf ook geschoten heeft, is niet bekend. In het glas van de toegangsdeur van de kliniek zijn zeker 17 kogelgaten te tellen. Nadat agenten schoten startte direct het onderzoek door de Rijksrecherche. ''Alle gevallen van vuurwapengebruik door de politie en de Koninklijke Marechaussee met letsel of de dood tot gevolg worden onderzocht door de Rijksrecherche, een opsporingsdienst die deel uitmaakt van het Openbaar Ministerie. Ook overige incidenten waarbij zwaargewonden of dodelijke slachtoffers vallen en de politie als partij betrokken is, worden door de Rijksrecherche onderzocht. Onder gezag van een officier van justitie doet de Rijksrecherche met distantie onpartijdig onderzoek.''

De omgeving werd "bevroren" en sporen veiliggesteld. De kogelhulzen werden gemarkeerd met pylonnen en het pand afgezet. De Rijksrecherche liet een zogenaamde PD-Unit komen. Dit is een mobiel kantoor voor bij een plaats delict waarin overleg gepleegd kan worden en sporen en bevindingen vastgelegd kunnen worden in bijvoorbeeld het politiesysteem. In verband met het onderzoek doet de politie geen verdere uitspraken over de zaak en de toestand van de neergeschoten Groesbeker.Lees hier het volledige artikel over het incident.


Dit bericht delen:

Advertenties