Brandweerduikers zoeken naar in Maas-Waalkanaal geraakte auto

Tekst en foto's: Lars Schwachöfer
1 augustus 2022

Vanmiddag raakte omstreeks 12.00 uur een auto te water in het Maas-Waalkanaal. Duikers van brandweer Arnhem zochten onder water naar de auto.

De politie was snel ter plaatse na de melding dat een auto ter hoogte van de Draaiom te water was geraakt. Daar vertelde de automobilist dat hij zijn auto had geparkeerd, maar deze niet in de parkeerstand had gezet. Hij hoorde een lawaai en zag zijn auto het water inrollen. In de auto zaten geen personen meer, maar wel meerdere eigendommen van de eigenaar.



De auto was binnen enkele minuten volledig onder water verdwenen. Omdat de brandweerduikers van brandweer Arnhem niet meer nodig waren bij een incident aan de Waal kwamen deze ter plaatse om de auto onder water te zoeken.



Na enige tijd werd de auto aangetroffen. De duikers markeerden de plek en kwamen naar de kade. Na overleg met de politie en bergingsdienst, is besloten de auto op een later tijdstip te bergen. Omstanders vroegen meerdere malen waarom de duikers van brandweer Arnhem kwamen. Het antwoord is simpel en kort: de Nijmeegse brandweer heeft geen duikers.


Dit bericht delen:

Advertenties