Drenkeling dreigt terug in de Waal te springen

Tekst en foto's: Lars Schwachöfer
1 augustus 2022

Vanmorgen raakte omstreeks 11.30 uur een persoon te water in de Waal, ter hoogte van de Grotestraat. De man is uit het water gekomen, maar dreigt er terug te springen.

Agenten waren al bij de man en wilden hem samen met een medewerkster van de GGZ helpen. De man wilde echter weg van de vrouw en politie en nam steeds meer afstand. Daarbij klom hij op en af een ladder en een aangelegd bakschip aan de kade. Na enige tijd raakte hij tijdens zijn vluchtactie te water en weigerde eruit geholpen te worden. Ook een door een agent toegeworpen reddingsboei liet hij wegdrijven.

Ter hoogte van de Dokstraat kwam de man tegen de rand, waar hij op enkele basaltstenen aan de waterkant is gaan zitten. Twee passanten wilden hem helpen, maar dat weigerde hij. De medewerkster van de GGZ vroeg hen weg te gaan en sprak met de man, om hem weg te krijgen van het water. Ondertussen waren meerdere hulpdiensten, waaronder een traumahelikopter en een duikteam van brandweer Arnhem, ter plaatse.

De man weigerde elke vorm van hulp van de vrouw en hulpdiensten en dreigde bij het zien van agenten opnieuw in het water te springen. Onderhandelaars van het Arrestatieteam kwamen met spoed ter plaatse en probeerden met de man te praten. De aanwezigheid van hulpdiensten en de vele toegestroomde toeschouwers, maakten de man duidelijk zenuwachtiger. De Dokstraat werd gedeeltelijk afgezet, om het zicht te ontnemen aan de man, maar ook aan de omstanders.

Omstreeks 13.30 uur kwamen agenten dichterbij. Toen de man dit zag, sprong hij het water in. Vanaf de brandweerboot probeerden brandweerlieden de man uit het water te halen. Omdat de man niet meewerkte, lukte dit niet. Toen de man in het ondiepe gedeelte van de Waalhaven kwam, waar hij kon staan, sprongen agenten naar de man toe en trokken hem naar de kant. Daar is hij aangehouden en naar de Kaaisjouwerskade gebracht. Hij werd door ambulancepersoneel opgevangen en is met spoed onder politiebegeleiding per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.


Dit bericht delen:

Advertenties