Ontsnapte tbs'er Luciano D. aangehouden

Tekst: Van onze redactie | Fotograaf: Lars Schwachöfer
30 juni 2022

De politie heeft vanavond even na 18.00 uur de uit de Pompekliniek ontsnapte tbs'er Luciano D. aangehouden op Zuid-Hollandlaan in Den Haag. De andere tbs'er, Sherwin W, is nog voortvluchtig.

De twee tbs’ers ontsnapten dinsdag 21 juni op spectaculaire wijze uit de Pompekliniek. Ze kregen daarbij hulp van handlangers die met een slijptol een gat in het hek slepen. Vervolgens vluchtten zij weg in een witte Volkswagen Golf TDI met zonnedak. De politie startte direct een zoekactie, waarbij meerdere eenheden van de politie en een politiehelikopter werden ingezet. Een dag later verspreidde de politie foto's en signalementen van de twee mannen.

Luciano Dijkman is in 2021 onherroepelijk veroordeeld tot 5 jaar gevangenisstraf en TBS dwang voor een gewapende overval. Sherwin Benshomin Windster is in 2019 veroordeeld tot 5 jaar en 6 maanden gevangenisstraf en TBS voor een dubbele afpersing en een gewapende overval waarbij een van de slachtoffers is overleden. De vluchtauto werd later aangetroffen door de politie en de eigenaar aangehouden. Hij bleek niks te maken met de ontsnapping en is vrijgelaten. De politie zette het onderzoek voort.

Tijdens het politieonderzoek werd duidelijk dat Luciano D. vermoedelijk op de A12 richting Den Haag reed. Meerdere politie-eenheden, waaronder meerdere voertuigen van het arrestatieteam van de Dienst Speciale Interventies en een politiehelikopter, reden de auto vanavond nabij een afrit van de A12 in Den Haag klem. De 24-jarige tbs'er is bij een tankstation aan de Zuid-Hollandlaan aangehouden. De andere ontsnapte tbs'er is nog voortvluchtig. Het is nog onbekend of de twee na de ontsnapping contact met elkaar hielden.


Dit bericht delen:

Advertenties