Twee tbs’ers ontsnapt uit Pompekliniek

Tekst en foto's: Lars Schwachöfer
22 juni 2022

Gisteravond omstreeks 20.30 uur zijn twee tbs'ers ontsnapt uit de Pompekliniek aan de Weg door Jonkerbos en Tarweweg. Ze zijn nog voortvluchtig.

Twee handlangers reden het terrein vanaf de Tarweweg op. Daar slepen zij met een slijptol een gat in het hek. De tbs'ers klommen via het gat in het hek naar buiten en stapten in de klaarstaande auto, een witte Golf GTI. Daarna gingen zij ervandoor. De Pompekliniek en politie startten een zoekactie. Hiervoor werd vermoedelijk ook de Dienst Speciale Interventies opgeroepen. Zij kwamen met meerdere wagens ter plaatse. Een politiehelikopter zocht vanuit de lucht.

Een woordvoerster van de Pompekliniek bevestigt de ''onttrekking'' van twee cliënten, maar doet verder geen uitspraken in verband met het onderzoek. Zowel politie als Openbaar Ministerie brengen nog geen informatie naar buiten. Het is dus nog onbekend of er sprake is van een gevaar voor de omgeving van deze of andere personen.

De politie deed gisteravond langere tijd onderzoek in en om de Pompekliniek. De Forensische Opsporing verrichte sporenonderzoek aan het hek. Daarna werd het hek gedicht.

Klik hier voor de update


Dit bericht delen:

Advertenties
Bol AlgemeenBol Algemeen