Auto belandt in voortuin aan Neptunusstraat

Tekst en foto's: Lars Schwachöfer
1 mei 2022

Vanavond reed omstreeks 22.30 uur een automobilist in een voortuin aan de Neptunusstraat. De auto staat bovenop een schakelkast voor internet, televisie en telefonie.

De man wilde zijn auto vanaf een parkeerplaats wegrijden, waarna hij langs een andere geparkeerde auto schoot en op de stoep terecht kwam. De auto belandde in een voortuin op een muurtje, hek en een schakelkast voor internet, televisie en telefonie. De geparkeerde auto raakte beschadigd aan de achterzijde. Omwonenden hoorden de motor hoge toeren draaien en vervolgens een klap. Zij renden naar de auto om hulp te verlenen en schakelden de hulpdiensten in.

De automobilist en zijn bijrijdster raakten niet gewond. De bijrijdster was al lopend vertrokken voordat de politie ter plaatse kwam. Een opgeroepen ambulance was niet meer nodig. De bestuurder was niet onder invloed van alcohol. De bewoners van de woning lagen te slapen, maar werden na enige tijd toch wakker door de agenten die meerdere malen op de deur klopten.

Een berger sleepte de auto weg. Een bewoner dekte de schakelkast af met plastic folie. Meerdere kabels in de kast waren losgeschoten of afgebroken. De politie stelde de gemeente op de hoogte van de schade aan de schakelkast. De kast wordt op een later tijdstip vervangen. De verzekeraar handelt de schade aan de auto's en het tuinmeubilair af.


Dit bericht delen:

Advertenties