Coronaprotest in centrum rustig verlopen

Tekst: Lars Schwachöfer | Foto's: Dennis Peters
3 april 2022

Vanmiddag organiseerde Nederland in Verzet een coronaprotest in het centrum. Ongeveer tweeduizend mensen namen deel aan het protest en de mars door het centrum.

Vorig jaar gaf burgemeester Bruls geen toestemming voor het coronaprotest. Toen gold een nood verordening voor de stad. Meerdere mensen werden toen aangehouden. Dit keer zag Bruls geen reden om een demonstratie te verbieden. De gemeente wees de Waalkade toe als demonstratielocatie. Daarna volgde een protestmars door het centrum.
 
De organisatie, Nederland in Verzet, samen met meerdere andere organisaties, lieten eerder weten zo'n 5 tot 10 duizend mensen te verwachten. Er kwamen ongeveer tweeduizend mensen op af. Meerdere aanwezigen namen spandoeken en borden mee. Zij protesteerden tegen de coronawet en de mogelijke invoering van een Europees digitaal identiteitsbewijs.
 
De hoofdspreker van de dag, Willem Engel, was uiteindelijk niet aanwezig omdat hij onderweg naar de Waalkade op de snelweg werd klemgereden door de politie. Het Openbaar Ministerie liet weten dat Engel aangehouden is vanwege het schenden van de voorwaarden voor het schorsen van zijn voorarrest. Andere sprekers kwamen wel aan het woord. De demonstratie en de mars verliepen zonder problemen. 

Dit bericht delen:

Advertenties