Meerdere aanhoudingen tijdens noodverordening

Van onze redactie
28 november 2021
De politie en Koninklijke Marechaussee hielden vandaag twintig mensen aan voor het overtreden van de noodverordening. Ook werden tijdens controles personen aangehouden voor het beledigden van handhavers, in het bezit zijn van verboden goederen of wapens en drugs.
De politie en Marechaussee controleerden verkeer dat Nijmegen binnenkwam op meerdere toegangswegen omdat men bang was dat er toch relschoppers naar Nijmegen zouden afreizen. Omdeze reden werd eerder een noodverordening afgegeven. Ook waren zij massaal aanwezig in het centrum. Bij controles op de toegangswegen werden bij meerdere personen verboden wapens aangetroffen, zoals messen en ploertendoders. In een van de voertuigen stonden meerdere vaten en jerrycans. Ook lagen in een auto spandoeken en borden voor tijdens een demonstratie en werd een verdachte van witwassen aangehouden.

In het centrum troffen agenten tijdens het preventief fouilleren van voetgangers drugs en wapens aan. Ook werd één persoon aangetroffen die gezocht werd omdat hij nog een straf uit moest zitten. Nadat een groep van zo'n 30 personen samenkwam op de Grote Markt, om toch te demonstreren, werd iedereen door de politie verzocht het gebied te verlaten. De meeste mensen gaven hier gehoor aan. Een enkeling negeerde de oproep of beledigde de agenten en marechaussees.

Alle aangehouden twintig personen, met een leeftijd tussen 20 en 60 jaar, zijn ingesloten op het politiebureau. Zij worden verhoord door de recherche. In totaal moesten bij de controles 200 personen omdraaien, zij mochten Nijmegen niet in. Burgemeester Hubert Bruls is tevreden over het verloop van de dag: 'Grote complimenten aan de politie, marechaussee en andere veiligheidsmedewerkers voor hun inzet. Ook wil ik de ondernemers en bewoners van het centrum en alle Nijmegenaren bedanken voor hun rust en begrip, hoewel deze dag de nodige belemmeringen kende voor een gezellige zondag.'

Dit bericht delen:

Advertenties