Brandmelding blijkt gesprongen warmwaterleiding

Tekst en foto's: Lars Schwachöfer
30 maart 2022

Vannacht werd de brandweer even voor half 1 opgeroepen vanwege een brandmelding aan de Sint Annastraat. Er bleek echter geen sprake van brand, maar van hevige stoom in een appartement.

Bewoners van een complex hoorden het rookalarm in een van de appartementen op de tweede verdieping afgaan. Ze belden direct de brandweer en de bewoonster. De aanwezigen ontruimden het pand en verzamelden voor de deur. Vanwege een grote brand in het centrum was er veel brandweer in de omgeving. De brandweer was snel ter plaatse. De bewoonster was inmiddels ook naar huis gesneld, en kon de deur voor de brandweer openen.

In het appartement stond echter geen rook, maar veel stoom. De warme, vochtige lucht trok direct door het hele pand. Onder de wasbak in het aanrecht was een warmwaterleiding gesprongen. De bewoonster had haar woning rond 20.30 uur verlaten. Er was toen nog geen sprake van een lekkage. Het appartement, maar ook de appartementen daaronder, de winkel en de meterkast stonden vol met het gelekte water. De brandweer sloot direct het water, gas en elektra af. De brandweer belde Stichting Salvage om de waterschade af te handelen voor de bewoners.

De brandweer belde de eigenaar van de fietsenwinkel onder de appartementen. Op de etalageruiten was de damp goed te zien. Vermoedelijk is ook sprake van forse waterschade in de winkel. De eigenaar en Liander zijn gekomen om water, gas en elektra af te sluiten. Als het pand voldoende geventileerd is en het vocht geen gevaar meer vormt, wordt alles weer aangesloten.


Dit bericht delen:

Advertenties