Brandweer blust brand in Stikke Hezelstraat

Brandweer
Tekst en foto's: Lars Schwachöfer
30 maart 2022

De brandweer werd vannacht omstreeks twaalf uur gealarmeerd voor een brand in de Stikke Hezelstraat. Twaalf appartementen werden ontruimd. De brandweer bluste de brand.

Bewoners zagen rook in een winkelpand aan de overzijde met daarboven appartementen en alarmeerden de brandweer. Bij aankomst forceerde de brandweer de deur om toegang te krijgen tot het pand. Binnen hing dikke, zwarte rook. Twaalf omliggende appartementen werden ontruimd. Uit voorzorg werden een ambulance en het Mobiel Medisch Team per traumahelikopter gealarmeerd.

Ook bewoners van andere appartementen verlieten uit voorzorg hun woningen. De politie ving hen op. Een oudere vrouw kon in een politiewagen zitten. De brandweer bluste de brand, die in de meterkast begonnen lijkt te zijn. Er werden geen personen aangetroffen. De traumahelikopter hoefde niet te landen.

De brandweer ventileerde het pand. Na enige tijd konden de bewoners terug naar hun appartementen. De schade bleef beperkt tot de begane grond, de voormalige bootstore. Stichting Salvage handelt de schade verder af. Team Brandonderzoek van de brandweer doet onderzoek naar de oorzaak van de brand.


Dit bericht delen:

Lees ook
Advertenties
Bol AlgemeenBol Algemeen