Automobilist ongeval Keizer Karelplein was onder invloed van drugs

Van onze redactie
31 januari 2022

De automobilist van het ongeval gisteravond omstreeks 21.30 uur op het Keizer Karelplein, waarbij een 18-jarige man zwaargewond raakte, is aangehouden door de politie. Het gaat om een 35-jarige Groesbeker.

De voetganger wilde op het plein de Sint Annastraat oversteken, toen hij werd aangereden door een automobilist. De man raakte zwaargewond. Meerdere hulpdiensten, waaronder een MMT (Mobiel Medisch Team) per traumahelikopter, kwamen ter plaatse. Het slachtoffer werd met spoed onder begeleiding van de trauma-arts van het MMT naar het ziekenhuis vervoerd.

De politie ving de automobilist, een 35-jarige Groesbeker, op. Na de procedure van een alcohol- en drugstest, bleek de man positief te testen op drugsgebruik. Hij is aangehouden en zit momenteel vast op het politiebureau. Hij wordt later vandaag verhoord. Om welke drugs het gaat, kan de politie nog niet bekendmaken in verband met het onderzoek.

De politie deed langere tijd onderzoek naar de toedracht van het ongeval. Zo wordt onderzocht vanaf waar de auto kwam, hoe de verkeerslichten afgesteld staan, of en wie door rood ging en wat de snelheid van de auto was tijdens het onderzoek. Het kan nog enige tijd duren tot de uitslag hiervan bekend wordt. Over de toestand van het slachtoffer kan de politie een dag na de aanrijding geen uitspraken doen.


Dit bericht delen:

Advertenties