Keizer Karelplein gedeeltelijk afgesloten na aanrijding

Van onze redactie
30 januari 2022

Vanavond vond omstreeks 21.30 uur een aanrijding plaats op het Keizer Karelplein. Een voetganger raakte zwaargewond. De oprit vanaf de Sint Annastraat is afgesloten voor auto's.

Een overstekende voetganger werd aangereden door een auto, die het plein vanaf de Sint Annastraat op wilde rijden. Meerdere hulpdiensten kwamen ter plaatse. Een opgeroepen traumahelikopter landde op de Waalkade om het MMT (Mobiel Medisch Team) af te zetten.

De Sint Annastraat is vanaf de Groesbeekseweg, richting het Keizer Karelplein afgesloten door Bureau Handhaving van de gemeente. De hulpdiensten verleenden langere tijd hulp aan het slachtoffer. Na enige tijd werd de man met spoed per ambulance, met de trauma-arts van het MMT, naar het ziekenhuis vervoerd.

De bestuurder van de auto raakte niet gewond. Hij is door de politie opgevangen. De weg blijft nog langere tijd afgesloten voor onderzoek door de Verkeersongevallen Analyse van de politie. Verkeer wordt omgeleid. Na het onderzoek zal de beschadigde auto worden weggesleept.

De politie kan nog geen uitspraken doen over het geslacht van het slachtoffer en of deze te voet of op de fiets was. Wie van de twee partijen door het rode verkeerslicht ging, wordt onderzocht.


Dit bericht delen:

Advertenties