Geen misdrijf vastgesteld bij overleden personen aan Spieghelhof

Van onze redactie
22 januari 2022

Op zaterdag 2 oktober vorig jaar werden twee bewoners overleden aangetroffen in een woning aan de Spieghelhof in Nijmegen. Na langdurig en nauwgezet onderzoek heeft de recherche niets aangetroffen dat wijst op een misdrijf. Desondanks is niet met zekerheid vast te stellen wat de oorzaak van het overlijden van beide vrouwen is geweest.

Nadat de lichamen aangetroffen werden, startte de politie een uitgebreid onderzoek. Hierbij werd nauw samengewerkt met onder andere specialisten van het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) om duidelijkheid te krijgen over de identiteit van de personen, de mogelijke doodsoorzaak en het tijdstip van overlijden. De personen zouden al langere tijd in de woning hebben gelegen. Na enkele dagen werd bekend dat de aangetroffen personen de twee  bewoonsters van de woning waren. Het betrof een 67-jarige vrouw en haar 38-jarige dochter. De politie liet ook weten dat het onderzoek nog langere tijd in beslag zou gaan nemen.

"Uit onderzoek is gebleken dat de vrouwen na hun overlijden langere tijd in de woning hebben gelegen en dat ze naar alle waarschijnlijkheid rond eind juli zijn overleden. Daarnaast is gebleken dat zij de laatste periode van hun leven een teruggetrokken leven leidden en dat zij weinig contact met anderen hadden. Dat maakte het onderzoek ingewikkeld", meldt de politie.

Omdat de lichamen zo lang in de woning lagen, is niet met zekerheid vast te stellen wat de precieze oorzaak van het overlijden van beide vrouwen is geweest. Wel is vastgesteld dat de oorzaak geen misdrijf is. Hiervoor zijn geen sporen of andere aanwijzingen gevonden. Ook zijn geen aanwijzingen gevonden dat ze door bijvoorbeeld koolmonoxide overleden zijn. Eerder deze week zijn de uitkomsten van het onderzoek met de familie van de beide vrouwen gedeeld. Daarmee sluit de politie het onderzoek af. In verband met de privacy worden geen uitspraken gedaan over de mogelijkheid dat zij zelf gekozen hebben voor het vroegtijdig beëndigen van hun levens.


Dit bericht delen:

Advertenties
Bol AlgemeenBol Algemeen