Vermiste 59-jarige vrouw overleden aangetroffen

Lars Schwachöfer
20 januari 2022

De politie heeft zojuist bekendgemaakt dat de sinds 28 december vermiste Monica overleden aangetroffen is in een auto in de Waal. 

De politie startte op 28 december vorig jaar een Burgernetactie nadat de vrouw vanaf het Radboudumc vertrokken was in een zwarte Audi TT. De politie maakte zich zorgen over de gezondheid van de in verwarde toestand zijnde vrouw en verspreidde een foto en het signalement van het voertuig. Dat werd in korte tijd duizenden keren gedeeld op social media.

Bij de politie kwamen meerdere tips binnen. Tijdens dit onderzoek naar de vermissing van de vrouw werd eerder deze maand bekend dat de auto mogelijk in de Waal zou liggen. Een precieze locatie was echter niet bekend. Vorige week besloten leden van een groep met zoekhonden te zoeken op de Waal. Op de locatie aan de Waalhaven sloegen de honden aan. Een actie met sonar toonde aan dat er mogelijk een auto onder water lag.

Vanmiddag werd de politie door de groep gebeld dat er mogelijk een auto in het water zou liggen. Agenten gingen ter plaatse en verrichten verder onderzoek op de locatie.

De politie zette een onderwaterdrone en duikers in. Niet veel later werd bekend dat een Audi TT aangetroffen werd. De auto, met daarin een stoffelijk overschot, lag op de kop onder water. De auto werd uit het water getakeld en naar het Forensisch Instituut in Elst vervoerd


Daar vond vanavond nog onderzoek plaats naar de auto en de persoon in de auto. Het blijkt inderdaad om de vermiste vrouw te gaan. De politie kan een misdrijf uitsluiten. De familie van de vrouw werd eerder vanavond al ingelicht over de vondst en de uitkomst van het onderzoek. De politie roept iedereen op de gedeelde berichten met daarin de foto van de vrouw van social media en websites te verwijderen.


Dit bericht delen:

Advertenties