Politie takelt auto uit Waal

Van onze redactie
20 januari 2022

De Waalbandijk en Havenweg zijn vanavond langere tijd afgesloten geweest vanwege een groot politieonderzoek. Omstreeks 20.00 uur werd een auto, met daarin een stoffelijk overschot, uit de Waal getakeld.

Omstreeks 16.30 uur arriveerden de eerste hulpdiensten nadat bij de politie een melding kwam dat een auto in het water zou liggen. Niet veel later werd het gehele gebied afgesloten door de politie en Bureau Handhaving. Een medewerker van Bureau Handhaving van de gemeente laat weten dat de afzetting vanwege een politieonderzoek is. Het gehele gebied is aangemerkt als Plaats Delict (PD). Meerdere toegangswegen en fiets- en voetpaden zijn afgesloten. Parkeren is niet meer mogelijk. Ook het ophalen van auto's kan niet meer.

Meerdere bussen van de Forensische Opsporing van de politie staan op de parkeerplaats. Een berger met een kraan staat aan de kade. Ook zijn er duikers ter plaatse en werd er een onderwaterdrone ingezet. Rondom de wagens zijn schermen geplaatst om het zicht aan omstanders te ontnemen. Waarvoor het politieonderzoek plaatsvindt, kan de gemeente nog niet melden. De politie is niet bereikbaar voor meer informatie.

Op de vraag hoelang de afzetting blijft staan, kan de medewerker van de gemeente geen antwoord geven. Eigenaren van geparkeerde auto's die hun auto's willen ophalen, of vragen hebben over de parkeerkosten van hun geparkeerde auto, kunnen contact opnemen met de gemeente.

De bergingsdienst takelde omstreeks 20.00 uur een auto, welke op de kop onder water lag, uit het water. In de auto werd een stoffelijk overschot aangetroffen. De auto is afgedekt en naar de Forensische Opsporing gebracht. Niet veel later werd de parkeerplaats en omgeving weer vrijgegeven.

De politie kan nog niet bevestigen dat het onderzoek op de locatie verband houdt, of onderdeel is van het onderzoek naar de sinds 28 december vermiste 59-jarige Monica. Eerder deze maand gingen al geruchten dat zij de Waal i gereden zou zijn. Het merk en model van de auto, een Audi TT, is hetzelfde als de auto waarin zij voor het laatst gezien werd.


Update 23.30 uur: het stoffelijk overschot in de auto bleek de vermiste 59-jarige vrouw te zijn


Dit bericht delen:

Advertenties