NEC sluit 2021 af met weer een zege

Van onze redactie
23 december 2021
De laatste wedstrijd in 2021 van NEC is opnieuw op een succes uitgedraaid. De ploeg van trainer Rogier Meijer tankte de afgelopen week vertrouwen en dat leverde op bezoek bij Willem II een 0-1 zege op.
Na overwinningen op bezoek bij Cambuur (1-2 in het bekertoernooi) en Go Ahead Eagles (0-2 in competitieverband) was het gevoel richting de laatste wedstrijd van 2021 bij NEC uitstekend. In alweer een uitduel, dit keer bij Willem II, moest die 'flow' ervoor zorgen dat de Nijmegenaren met een driepunter het historische jaar uitluidden. Toch hadden de mannen uit de Keizerstad het in de openingsfase moeilijk, want Willem II was niet van plan om de zege zomaar cadeau te geven. De Tricolores zitten in een dipje en waren vastbesloten om daar uit te komen.

NEC werd onder druk gezet, maar toch waren de eerste kansen voor de Nijmegenaren. Elayis Tavsan nam Timon Wellenreuther na twintig minuten onder vuur en dwong hem tot een moeilijke redding, waarna de formatie van Meijer uit de schulp kroop en meer kansen bij elkaar speelde. Uiteindelijk leverde dat ook een doelpunt op en het was een mooie aanval die daar aan ten grondslag lag. Via Calvin Verdonk kwam de bal bij Jordy Bruijn, die ploeggenoot Magnus Mattsson diep zag gaan en hem met een heerlijke steekbal bediende. De Deen rondde bekwaam af: 0-1.

Die marge werd mee de rust in genomen, waarna er in de tweede helft een andere wedstrijd ontstond. Het balbezit was met name voor Willem II, dat op de Nijmeegse helft voetbalde. Keeper Mattijs Branderhorst hoefde echter amper in actie te komen, omdat de NEC-verdediging de zaakjes uitstekend voor elkaar had en niks doorliet. Toch bleef het nog spannend. De vele countermogelijkheden die onze ploeg kreeg, werden niet al te best uitgespeeld en dus bleef Willem II hopen op een momentje om de wedstrijd toch weer gelijk te trekken.

Fred Grim, de trainer van de Tricolores, zette vervolgens alles op alles en bracht twee aanvallers voor twee verdedigend ingestelde spelers. Het mocht allemaal niet meer baten, zeker niet nadat Ulrik Jenssen een vrije doortocht van Tavsan voorkwam door hem neer te trekken. Scheidsrechter Danny Makkelie kon niet anders dan hem een rode kaart geven en tegen tien man had NEC weinig moeite om stand te houden en de punten over de streep te trekken. De Nijmegenaren gaan derhalve met 25 punten uit 18 wedstrijden de winterstop in en gaan zich in Spanje voorbereiden op een hopelijk net zo succesvolle tweede seizoenshelft.