NEC rekent in Deventer af met Go Ahead

Van onze redactie
19 december 2021
NEC heeft de bekeroverwinning op Cambuur van afgelopen donderdag een uitstekend vervolg gegeven. In de Adelaarshorst werd Go Ahead Eagles met 0-2 verslagen.
De formatie van trainer Rogier Meijer sleepte drie dagen geleden nog een zwaarbevochten bekerzege uit het vuur en dat had het moraal duidelijk goed gedaan. Er werd vanaf de aftrap vooruit gespeeld en in de 5-3-2-formatie, die in Leeuwarden uitstekend bevallen was, ontstond het gevaar vooral vanaf de zijkant. Daar kwamen 'wingbacks' Souffian El Karouani en Bart van Rooij constant op en het was wachten tot daar een serieuze mogelijkheid uit voort zou komen.

Na een half uur spelen was het dan ook raak. Het was geen mooi uitgespeelde aanval die NEC de openingstreffer opleverde, maar een knap schot van afstand na een afgeslagen corner. Elayis Tavsan was degene die op de goede plek stond om de bal met links in de bovenhoek te katapulteren en daarmee de even welkome als verdiende 0-1 aantekende. Daarmee was de koek nog niet op voor de Nijmegenaren, want even later floot scheidsrechter Erwin Blank voor een strafschop.

Hij zag dat Cas Odenthal in het strafschopgebied werd neergetrokken en wees naar de stip, waarna specialist Jordy Bruijn zich zonder problemen over dat klusje ontfermde: 0-2. Go Ahead mocht vervolgens van geluk spreken dat het met een marge van twee de rust haalde en had ook aan het begin van de tweede helft zomaar weer een tegentreffer kunnen incasseren. Helaas volleyde Bruijn na een lekkere aanval op de paal.

Dat was meteen het laatste wapenfeit van NEC, dat in de veertig minuten daarna met de rug tegen de muur werd gezet. Mattijs Branderhorst zag de nodige spelers in het rood en geel voor zich opduiken en had zo nu en dan geluk wanneer er in kansrijke positie werd gemist of de bal op het aluminium eindigde, maar wist uiteindelijk wel zijn doel schoon te houden. Dat leverde drie hele belangrijke punten op, die de Nijmegenaren naar plek tien op de Eredivisie-ranglijst helpen.


Dit bericht delen:

Advertenties