Drugslab aangetroffen in Hillekensacker

Van onze redactie
2 november 2021
De politie trof vanmorgen na de inval van een pand aan de 30e straat van de Hillekensacker een drugslab aan. Meerdere personen zijn aangehouden.
De inval vanmorgen omstreeks 6.00 uur was een van elf invallen in Nijmegen en omgeving in een onderzoek naar de handel in drugs. Voor de actie waren tientallen agenten op de been, ondersteund door specialisten van de Douane. Het gaat om acht woningen en drie opslagboxen in Nijmegen, Wijchen en Afferden.

In de Hillekensacker werd een drugslab aangetroffen. De politie deed langere tijd onderzoek in de woning, waaraan zo'n zes beveiligingscamera's bevestigd zijn. Het drugslab is door specialisten van de Landelijke Faciliteit Ontmantelen van de politie ontmanteld. Ook in de andere woningen en opslagboxen vond uitgebreid onderzoek plaats.

Er zijn vier verdachten aangehouden: twee mannen van 32 en 54 jaar uit Nijmegen, een 66 jarige vrouw uit Nijmegen en een man van 35 jaar uit Afferden. Er werden meerdere vuurwapens aangetroffen en in beslag genomen. Ook werd er beslag gelegd op contant geld en werd minstens 1 auto in beslag genomen.

Vorm van ondermijning

Drugshandel is een veelvoorkomende vorm van ondermijning. Jongeren en volwassenen worden meegezogen op een crimineel pad waar ze moeilijk van af kunnen, drugshandel kan vaak leiden tot intimidatie en afpersing. Kwetsbare wijken worden nog kwetsbaarder doordat criminelen er de dienst uitmaken. De aanpak van ondermijning is gericht op het duurzaam verstoren van criminele activiteiten, netwerken en structuren. De politie werkt daarvoor nauw samen met haar ketenpartners.

Vorige week werd ook in drugslab in een woning ontdekt. De politie doet de komende tijd verder onderzoek, daarbij worden meer aanhoudingen niet uitgesloten.

Dit bericht delen:

Advertenties