Arrestatieteam ontdekt methlab na inval in Korte Bredestraat

Van onze redactie Zondag 24 Oktober 2021
Een arrestatieteam van de Dienst Speciale Interventies (DSI) viel gistermiddag omstreeks 16.30 uur een woning in de Korte Bredestraat in. In het pand werd een actief methlab aangetroffen.

De politie had het pand, dat al langere tijd wordt verbouwd, al een tijdje op het oog. Toen er signalen waren dat er een methlab aanwezig zou zijn, werd een arrestatieteam van de Dienst Speciale Interventies (DSI) opgeroepen. Zij zijn gespecialiseerd in levensbedreigende of tactisch moeilijke situaties, zoals gijzelingen, het aanhouden van vuurwapengevaarlijke verdachten en het aanhouden van met zelfdoding dreigende personen. In het geval van een methlab is er sprake van levensgevaarlijke dampen en eventueel ontploffingsgevaar. De omgeving werd ruim afgezet.

De inval vond omstreeks 16.30 uur plaats. De zwaarbewapende, in speciale pakken en gasmaskerdragende leden van de DSI troffen in het pand een actief methlab aan. Twee personen zijn aangehouden. Medewerkers van de Landelijke Faciliteit Ondersteuning Ontmantelen (LFO) van de politie bekeken de situatie en de aanwezige stoffen. Zij zijn gespecialiseerd in het ontmantelen op het hoogste veiligheidsniveau. 

Het methlab is ontmanteld en de woning afgesloten. Een berger sleepte een bus, die geparkeerd stond voor de woning, weg. De politie doet verder onderzoek naar het methlab en de bus en verhoort de verdachten. Meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten. 


Heb je een correctie, een tip of een opmerking over dit artikel? Mail deze dan naar redactie@nieuwsuitnijmegen.nl. Ook andere nieuwstips, klein of groot, ontvangen wij graag.


Reageren


Uw naam  *
Uw Emailadres  *
Uw reactie
Code
  *
 

NB: Uw reactie zal direct worden geplaatst, echter wordt deze wel door onze redactie gecontroleerd. Mocht blijken dat uw reactie niet passend is en/of een kwetsende inhoud heeft, zal deze meteen worden verwijderd.