Politie roept relschoppers op zich te melden

Van onze redactie
26 oktober 2021
Een rechercheteam van de politie doet de komende maanden onderzoek doet naar de relschoppers bij de wedstrijd NEC-Vitesse op 17 oktober. Er werd veel geweld gebruikt tegen de politie. Het team doet nu een oproep: 'Was je betrokken bij de rellen? Kom je dan nu zelf melden!' De politie laat weten binnenkort beelden van de rellen te delen met de vraag wie erop te zien is.
De politie maakte tijdens de rellen rondom het Goffertstadion beelden met een zogenoemde videobus. Ook kwamen afgelopen week veel reacties op de oproep die de politie deed om tips en beelden te delen. Er zijn tientallen tips over betrokken personen binnengekomen. Een deel daarvan kwam via Meld Misdaad Anoniem. Ook zijn er eerder al aanhoudingen verricht en betrokkenen verhoord.

Met alle tips en beelden verwacht de recherche dat de meeste relschoppers aangehouden kunnen worden. De politie laat weten binnenkort beelden te delen met de vraag wie erop te zien is. 'Toch hoeft het niet zover te komen', meldt de politie. 'Daarom deelt het rechercheteam ook de oproep: 'Meld je als je betrokken bent geweest! Heb je met stenen of iets anders naar de politie gegooid? Of heb je iets vernield, zoals de politiebus? Meld je dan.'

Personen die betrokken zijn geweest bij de rellen kunnen zich bij de balie van het politiebureau aan de Stieltjesstraat melden. Het is ook mogelijk telefonisch contact op te nemen via 0900-8844. Ook vraagt de politie nog steeds om informatie over betrokkenen en beelden. Dit kan telefonisch via 0900-8844 of Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000. Beelden zijn te delen via het meldformulier van de politie.

Dit bericht delen:

Advertenties