Meerdere steekwapens ingeleverd tijdens actie

Van onze redactie Donderdag 21 Oktober 2021
De gemeente Nijmegen, politie en Bindkracht10 namen vorige week, tijdens de Week van de Veiligheid, deel aan de landelijke inleveractie van steekwapens. Hiervoor startte op 30 september ook de campagne '#ShowSkillsNotKnives - You Choose'. Op 4 locaties verdeeld over Nijmegen, konden mensen hun steekwapen straffeloos inleveren. Daar is gebruik van gemaakt; in totaal zijn er 40 wapens ingeleverd.

‘Elk wapen dat is ingeleverd, maakt Nijmegen weer veiliger. Ik ben dan ook erg blij dat er gebruik is gemaakt van de inleveractie. Wapens horen gewoon niet thuis in onze stad’, reageert burgemeester Bruls. Tijdens de actie werden zo'n 40 steekwapens, een boksbeugel, een ploertendoder, een knuppel en een alarmpistool ingeleverd. 

In de campagne ‘#ShowSkillsNotKnives - You Choose' spraken bekende en onbekende jongeren uit Nijmegen zich uit over en tegen steekwapenbezit. Halt gaf op verschillende middelbare scholen les over steekwapengebruik. De Kristallis school en Bindkracht10 maakten met leerlingen een rap met clip. De video en de campagne hadden een groot bereik.

Burgemeester Bruls: ‘Het is erg belangrijk dat jongeren en volwassenen zich bewust zijn van de risico’s voor zichzelf en een ander door het dragen van een wapen. De boodschap van de campagne is om je te richten op waar je goed in bent, je skills. De gemeente blijft natuurlijk inzetten op bewustwording over wapengebruik.’


Heb je een correctie, een tip of een opmerking over dit artikel? Mail deze dan naar redactie@nieuwsuitnijmegen.nl. Ook andere nieuwstips, klein of groot, ontvangen wij graag.


Reageren


Uw naam  *
Uw Emailadres  *
Uw reactie
Code
  *
 

NB: Uw reactie zal direct worden geplaatst, echter wordt deze wel door onze redactie gecontroleerd. Mocht blijken dat uw reactie niet passend is en/of een kwetsende inhoud heeft, zal deze meteen worden verwijderd.