Nijmegen doet mee aan landelijke inleveractie steekwapens

Van onze redactie
30 september 2021
De gemeente Nijmegen neemt in de Week van de Veiligheid deel aan de landelijke inleveractie van steekwapens. Vooral jongeren en jongvolwassenen worden aangemoedigd hun steekwapen in te leveren tijdens de Week van de Veiligheid van 11 tot en met 17 oktober. Op 30 september start de gemeente de campagne '#ShowSkillsNotKnives - You Choose' om hen bewust te maken van de risico's van wapenbezit. Halt geeft dit najaar lessen over wapens en geweld op verschillende middelbare scholen in Nijmegen.
‘Wapens horen niet thuis in onze samenleving. Dat is niet de manier waarop we conflicten willen oplossen,’ zegt burgemeester Bruls. ‘De laatste jaren zien we echter dat het wapengebruik ook in onze regio toeneemt, vooral onder jongeren en jongvolwassenen. Dat is een buitengewoon zorgelijke ontwikkeling. Samen met de Politie en Halt vragen we hier aandacht voor. Onze jongerenwerkers praten er ook met jongeren over en bespreken bijvoorbeeld de trend van drillraps. Daarnaast vind ik het belangrijk dat ouders op de hoogte zijn van de toename van wapengebruik en er thuis over hebben hun met hun zoon of dochter.’

In de campagne #ShowSkillsNotKnives - You Choose' spreken bekende en onbekende jongeren uit Nijmegen zich uit over en tegen steekwapenbezit. De gemeente deelt de campagne online via social media, met posters op bijvoorbeeld scholen en via jongerenwerkers. Bekijk hier de campagnevideo.

Tijdens de inleverweek kunnen steekwapens straffeloos ingeleverd worden bij de politiebureaus aan de Stieltjesstraat en Muntweg, bij het Goffertstadion en in wijkcentrum De Klif. Deze zijn als inleverpunt herkenbaar door de poster die voor het raam hangt. Het inleveren van de wapens gebeurt anoniem in een inleverton. Er is dus geen risico dat iemand bestraft wordt voor het wapenbezit. In totaal hebben zich meer dan 200 gemeenten aangemeld. De inleveractie wordt landelijk ondersteund door het ministerie van Justitie en Veiligheid in samenwerking met de politie en het Openbaar Ministerie.

De inleverpunten in Nijmegen zijn:

Politiebureau Stieltjesstraat
maandag 11 oktober t/m vrijdag 15 oktober 09.00u t/m 17.00u.

Politiebureau Muntweg
maandag 11 oktober t/m vrijdag 15 oktober 09.00u t/m 17.00u.

Goffertstadion N.E.C.
dinsdagavond 12 oktober en donderdagavond 14 oktober 16.00u t/m 20.00u.

Wijkcentrum De Klif in Nijmegen Noord
dinsdagavond 12 oktober en donderdagavond 14 oktober 16.00u t/m 20.00u.

 


Dit bericht delen:

Advertenties