Dit is Nijmegen

Hans de Groot Hans de Groot Zondag 03 Oktober 2021
Dit is Nijmegen: een fotorubriek over mensen die samen wonen, werken en ontspannen.

Een fraaie zaterdag, geen zon maar wel warm, op een mooi veld aan de Staddijk. Hondensportvereniging Rijk van Nijmegen geeft diverse trainingen voor honden en baasjes. Vanmiddag is dat behendigheid, combisport en apporteren. 
Behendigheid is een tak van hondensport met veel samenspel tussen hond en baas. De hond moet diverse sprongen maken, moet kunnen slalommen tussen paaltjes en door slurven heen rennen. Dit alles vraagt discipline en uithoudingsvermogen én durf van hond en baas. Dat valt ook op: veel baasjes springen zelf mee, draven ook af en aan; voor hen is het ook een sportieve middag.

De lessen zijn in kleine groepjes, met veel persoonlijke aandacht. In een vrolijke sfeer dartelen honden en baasjes over het veld en over de hindernissen. De honden lijken het heel erg naar hun zin te hebben. ‘Je moet ze toch bezig houden', vertelt een kijker met een grote hond. ‘Je moet de honden fysiek, maar ook mentaal blijven uitdagen. Dit soort hindernissen zijn ook mentale puzzels voor ze.’ 

Aan het eind laat trainer Janneke zien hoe apporteren werkt.  Ze werpt een nep-eend, een ‘dummy’, een eind de bossen in en op commando gaat hond Salsa er achteraan. Hij moet de eend voornamelijk op geur zien op te sporen. Dat lukt gelukkig prima. Salsa tevreden ‘gooi nog maar eens’ en Janneke trots.


Klik hier om de voorgaande rubriek te bekijken.
 

Heb je een leuke suggestie voor deze rubriek? Mail dan naar redactie@nieuwsuitnijmegen.nl voor de mogelijkheden. Wie weet zie je jouw club, bedrijf of vereniging binnenkort met een mooie fotoserie in deze rubriek!


Heb je een correctie, een tip of een opmerking over dit artikel? Mail deze dan naar redactie@nieuwsuitnijmegen.nl of stuur je bericht via WhatsApp: 024-3229922. Ook andere nieuwstips, klein of groot, ontvangen wij graag.


Reageren


Uw naam  *
Uw Emailadres  *
Uw reactie
Code
  *
 

NB: Uw reactie zal direct worden geplaatst, echter wordt deze wel door onze redactie gecontroleerd. Mocht blijken dat uw reactie niet passend is en/of een kwetsende inhoud heeft, zal deze meteen worden verwijderd.