Dit is Nijmegen

Hans de Groot
19 september 2021
Dit is Nijmegen: een fotorubriek over mensen die samen wonen, werken en ontspannen.

Aan het begin van de Hatertseweg ligt De Houtwerf, een beetje verborgen, het is mogelijk er zomaar aan voorbij te rijden.

De Houtwerf is een verzameling van jonge, startende bedrijven. Het is een nieuwe hotspot waar ondernemers verbinding zoeken met elkaar, de wijk en de stad. In een open en toegankelijke sfeer is het een platform voor creatief en innovatief talent.

Een van de initiatiefnemers van De Houtwerf, kunstenares Laurien Renkckens vertelt: ‘Door omstandigheden kwamen de twee grote panden in 2013 tegelijk leeg te staan. Voorheen zat er onder andere een sorteercentrum van Post NL in. Ik had een atelier in het gebouw en zocht naar mogelijkheden. Mijn eigen netwerk keek en dacht mee en zonder acquisitie kwamen er meerdere bedrijfjes bij.’

Nu zit er bijvoorbeeld het HAN Leermeesterlab van bouwkunde/ architectuur in. De studenten zijn weg uit een (over-)georganiseerde campus, en moeten hier alles zelf doen. Wil je een tafel? Zelf maken! Het complex is inmiddels volgestroomd met onder andere het Bakkerscafé, The Kettlebell Club en I am Recycled, een bedrijf dat uit gerecycled materiaal fraaie meubels, lampen en klokken maakt. Laurien laat het hele complex zien, overal is er tijd voor een praatje. De onderlinge verbinding en het samen-gevoel is duidelijk aanwezig: er is bij een ondernemer ingebroken en iedereen leeft mee.

Inmiddels schijnt de zon en loopt het terras bij restaurant Plek NMGN vol. Volgende keer eens niet voorbij rijden en aanschuiven?

Klik hier om de voorgaande rubriek te bekijken. Heb je een leuke suggestie voor deze rubriek? Mail dan naar redactie@nieuwsuitnijmegen.nl voor de mogelijkheden. Wie weet zie je jouw club, bedrijf of vereniging binnenkort met een mooie fotoserie in deze rubriek!


Dit bericht delen:

Advertenties