Verdachte van schietpartij Kinderdorp Neerbosch aangehouden

Lars Schwachöfer
27 augustus 2021
Een arrestatieteam van de politie heeft gisteravond een 23-jarige man aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij een dodelijk schietincident aan de Scherpenkampweg in Kinderdorp Neerbosch. Afgelopen woensdag, 25 augustus, kwam een 37-jarige man om het leven in zijn eigen woning.
De schietpartij werd woensdagavond omstreeks 23.00 uur gemeld bij de 112 meldkamer. Meerdere eenheden van de politie, ambulances en een speciaal voertuig van het Mobiel Medisch Team kwamen ter plaatse. Agenten in kogelwerende vesten zetten een gebied rondom een pand af. De politie liet enige tijd later weten dat een 37-jarige bewoner overleden was door het schietincident.

De politie startte direct een Team Grootschalige Opsporing (TGO) op en riep getuigen op zich te melden. Ook werden camerabeelden van bijvoorbeeld dashcams gevraagd. Het rechercheteam kwam de verdachte op het spoor. De man werd als vuurwapengevaarlijk beschouwd en is gisteravond door een arrestatieteam van de Dienst Speciale Interventies aanhouden voor een flatgebouw aan het Keizershof in Arnhem. Het gaat om een 23-jarige Nijmegenaar. Hij wordt nu gehoord over zijn rol bij de schietpartij.

Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten. De politie komt graag in contact met mensen die meer weten over het schietincident. Mensen die nog niet gesproken hebben met de politie kunnen zich melden via 0900-8844. Anoniem informatie doorgeven kan aan Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Ook vraagt de recherche automobilisten nogsteeds om dashcambeelden. Daarbij gaat het om elk mogelijke route tussen de locatie van het schietincident aan de Scherpenkampweg en Arnhem, op en rondom de A325, tussen 18.30 en 7.00 uur. Beelden kunnen naar de politie verzonden worden via het meldformulier

Dit bericht delen:

Advertenties