Verdachte van gewapende overval Jumbo Fenikshof aangehouden

Van onze redactie
20 augustus 2021
Gisteren heeft de politie een 30-jarige man zonder vaste woon- en verblijfplaats aangehouden omdat hij verdacht wordt van betrokkenheid bij een gewapende overval op een filiaal van supermarktketen Jumbo, op donderdag 22 juli 2021.
In de ochtend van donderdag 22 juli, rond 07.30 uur, werd een filiaal van de supermarktketen Jumbo aan het Fenikshof overvallen door twee overvallers. Eén van de twee overvallers liep de winkel binnen en richtte een vuurwapen op een van kassamedewerkers. De overvaller dwong de kassamedewerkster om geld te geven. Hij griste een kassalade weg en bedreigde ook het overige personeel. Bij de gewapende overval zijn geen gewonden gevallen. Nadat de kassalade was buitgemaakt, renden de verdachten via de Kievitsstraat naar de Voorstadslaan. Ze staken de rotonde bij de Marialaan - Industrieweg over en renden vervolgens verder de Voorstadslaan in.
 
Aanhouding
 
Het onderzoek naar de gewapende overval leidde gisteren tot aanhouding van één van de twee verdachten. Het gaat om een 30-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats. De verdachte viel op doordat hij op een gestolen bromfiets rond reed. Hij wordt verhoord over zijn betrokkenheid bij deze gewapende overval. Meer aanhoudingen sluit de recherche niet uit.
 
Informatie delen
 
Na deze aanhouding gaat het onderzoek onverminderd verder. De politie vraagt iedereen die meer weet over deze zaak en/of iets weet over de tweede verdachte zich te melden. Dat kan telefonisch via 0900-8844 of anoniem via Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000. Beeldmateriaal waarop de daders te zien zijn is via het meldformulier naar de politie te versturen.

Dit bericht delen:

Advertenties