Politie zoekt daders van gewapende overval op Jumbo Fenikshof

Lars Schwachöfer
22 juli 2021
Vanmorgen vond omstreeks 7.30 uur een overval plaats op de Jumbo aan de Fenikshof. Twee daders zijn gevlucht.
Een man met een capuchon over zijn hoofd kwam even voor 7.30 uur, toen de winkel een half uur open was, de Jumbo binnen en bedreigde een caissière met een revolver. Toen een andere medewerker de hoek om kwam lopen, werd de revolver op hem gericht. Daarna vluchtte de man samen met een andere man, die vermoedelijk op de uitkijkt stond en korte tijd met een man van een schoonmaakbedrijf sprak, richting de Kievitstraat. Daarna vluchtten zij over de rotonde Marialaan/Industrieweg de Voorstadslaan over.

Het personeel en enkele klanten bleven geschrokken achter, maar alarmeerden al snel de politie. Agenten zoeken in de omgeving naar de daders en spreken met personeel van de Jumbo en getuigen. De politie verstuurde niet veel later een Burgernetbericht. Een van de mannen droeg een witte broek, zwarte hoodie en een witte pet. De andere man droeg een spijkerbroek, zwarte hoodie en had witte schoenen. Beide mannen hebben een getint uiterlijk.

De politie waarschuwt de gewapende mannen niet zelf te benaderen, maar direct 112 te bellen. Het is nog onbekend wat de daders buitgemaakt hebben.

Update: de verdachten werden niet meer aangetroffen. De politie doet verder onderzoek. Omwonenden of mensen die rond het tijdstip reden in de omgeving en iets gezien hebben dat kan helpen bij het onderzoek, worden gevraagd contact op te nemen met de politie via 0900-8844. Camerabeelden van beveiligingscamera's, deurbelcamera's en dashcams, kunnen geupload worden via het meldformulier van de politie. Vermeldt bij het contact zaaknummer 2021340743.

Dit bericht delen:

Advertenties