Nijmeegse Mehmet (49) was waarschijnlijk slachtoffer van vergissing

Van onze redactie
1 maart 2021
Op maandag 6 juli vorig jaar werd de 49-jarige Mehmet Kilicsoy uit Neerbosch-Oost op straat in Beuningen neergeschoten. De voorbereide aanslag leek op een criminele liquidatie. Maar het rechercheteam dat de moord onderzoekt is tot een andere conclusie gekomen. Waarschijnlijk is Mehmet slachtoffer geworden van een fatale vergissing.

Het slachtoffer werd op die ochtend van 6 juli midden op straat in Beuningen beschoten. Hij overleed onderweg naar het ziekenhuis. Meer dan een half jaar hebben rechercheurs onder andere het verleden van het slachtoffer onderzocht. Er werd gezocht in zijn woonomgeving, in zijn moestuin, op zijn werk, rond de moskee en op veel meer plekken. Er is echter geen enkele aanwijzing gevonden dat Mehmet zich met criminele zaken bezig hield. Het is nog niet duidelijk voor wie de kogels wel bedoeld waren.

Nieuwe beelden

De afgelopen maanden is er intensief onderzoek gedaan naar sporen en camerabeelden. Op basis daarvan denkt de recherche dat de daders mogelijk uit de regio van Amsterdam komen. In het programma Opsporing Verzocht zullen op dinsdag 2 maart beelden getoond worden van auto’s en personen. Hopelijk leidt dit tot meer informatie over de zaak.

Informatie delen?

De politie heeft een speciaal telefoonnummer geopend voor mensen die meer weten over de zaak. Contact opnemen kan via 0800-6070 of door een e-mail te sturen naar tgo-nigeria.oost-nederland@politie.nl. Het is ook mogelijk een vertrouwelijk gesprek te voeren met een rechercheur waarbij de identiteit wordt afgeschermd. Dat kan door contact op te nemen met het Team Nationale Inlichtingen via telefoonnummer 088-6617734. Volledig anoniem blijven kan door te bellen naar Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.


 

Dit bericht delen:

Advertenties