Nijmegenaar overleden na schietincident in Beuningen

Lars Schwachöfer
6 juli 2020
Vanmorgen werd omstreeks 8.30 uur een 49-jarige Nijmegenaar neergeschoten in de Burgemeester Geradtslaan in Beuningen. Hij overleed onderweg naar het ziekenhuis aan zijn verwondingen.
Getuigen zagen een busje plots stoppen. Vervolgens hoorden zij enkele knallen en reed het busje, met daarin twee mannen die beiden een bivakmuts droegen, weg. Een getuige vertelt dat hij op de stoep tegenover waar hij stond een man op straat zag liggen. Hij bleek te zijn neergeschoten. Omstanders belden de hulpdiensten en boden eerste hulp. Meerdere ambulances kwamen ter plaatse. Een Mobiel Medisch Team werd per traumahelikopter ingevlogen.

Agenten in kogelwerende vesten zetten het gebied rondom het slachtoffer af. De brandweer zette een scherm op, om omstanders het zicht te ontnemen. De politie verzond een Burgernetbericht waarin opgeroepen werd uit te kijken naar een crèmekleurige busje met daarin twee mannen met bivakmutsen op. Vanuit de lucht zocht een politiehelikopter langere tijd in de omgeving van Beuningen en Nijmegen naar het busje.

Het slachtoffer werd met spoed per ambulance naar het Radboudumc vervoerd. Onderweg overleed de man, een 49-jarige man uit Neerbosch-Oost, aan zijn verwondingen. De Forensische Opsporing van de politie doet sporenonderzoek in de straat. Op straat werden minstens vijf kogelhulzen gevonden. Agenten plaatsten pionnen over de hulzen. De recherche startte een buurtonderzoek en sprak met omwonenden en getuigen.

Familie en vrienden hebben zich verzameld bij de woning van het slachtoffer. De politie laat niemand in de woning. Mogelijk wordt later ook onderzoek in de woning gedaan. Het busje werd later aangetroffen in de Alex Willemsstraat in Winssen. Het viel op omdat de lampen nog aan stonden, het een niet bekend busje was en voldeed aan de omschrijving van het busje dat doorgereden was na het schietincident in Beuningen. De Forensische Opsporing deed onderzoek in en om het busje. Een berger sleepte het busje voor verder onderzoek weg.

Na het onderzoek werd de Burgemeester Geradtslaan weer vrijgegeven voor verkeer. De omstanders die hielpen en getuigen is slachtofferhulp aangeboden. De politie roept mensen die nog geen contact gehad hebben met agenten op te bellen. Dat kan telefonisch via 0900-8844.

Dit bericht delen:

Advertenties