Dit is Nijmegen

Hans de Groot
9 mei 2021
Dit is Nijmegen: een fotorubriek over mensen die samen wonen, werken en ontspannen.
Het Waalzinnig Festival  gaat dit jaar weer door, en wel op 16 mei om 13.00 uur. Dan is online op het YouTubekanaal van Waalzinnig Festival een keur aan artiesten te bewonderen met onder andere zang, (rolstoel)dans, musical en rap . Waalzinnig Festival biedt al jaren ‘art inclusief’ aan. Kunst in alle vormen en maten, omdat ook mensen in alle vormen en maten bestaan.

Ondertussen zijn de deelnemende groepen druk aan het repeteren. De theatergroep van regisseur Tanya de Kruijff is blij dat er toch iets georganiseerd gaat worden. Weliswaar zonder publiek, maar heel mooi opgenomen met 4 camera’s.

De groep repeteert sinds een tijdje weer buiten, ook al is dat behoorlijk fris. Een tijd lang waren de repetities online, maar dat was niet ideaal. Regisseur Tanya: 'we konden wel spelen dat mensen bijvoorbeeld elkaar belden, maar dat is toch behelpen. Onze voorstelling, getiteld Lijn 35, is gemaakt op basis van de verhalen van de spelers zelf. Het gaat over eenzaamheid en verbondenheid, heel toepasselijk in deze tijd.'

Deze middag schaaft Tanya nog flink aan de uitvoering, soms loop een speler door een denkbeeldige muur, aangegeven met een tasje, maar over twee weken gaat alles helemaal kloppen.

Naast de optredens is er op 16 mei film via Zoom te zien. De film door Anne Blaauw is een aangrijpende en hoopgevende film over leven met angst. Na de film is er de mogelijkheid om met elkaar en met Anne in gesprek te gaan. Aanmelden kan via info@waalzinnigfestival.nl.

Klik hier om de voorgaande rubriek te bekijken.

Dit bericht delen:

Advertenties