NEC-actie levert ruim vier kinderkamers op voor Amalia kinderziekenhuis

Van onze redactie
1 mei 2021
In het teken van de vijfjarige samenwerking met het Radboudumc Amalia kinderziekenhuis zette NEC zich de afgelopen periode met haar supporters in om kindvriendelijke ziekenhuiskamers te creëren in het kinderziekenhuis. Door middel van een donatie middels een tikkie, hulp van sponsoren en het bieden op wedstrijdgedragen shirts is er uiteindelijk een geldbedrag van ‚€23.255,- opgehaald. De cheque werd afgelopen donderdag overhandigd.
Normaliter brengt de selectie van NEC jaarlijks een bezoek aan het Amalia kinderziekenhuis om de aanwezige kinderen een dag te schenken die zij nooit meer vergeten. Door de huidige coronacrisis was en is dit helaas niet mogelijk. Om die reden werd besloten om de wedstrijd NEC – SC Telstar op 5 april in het teken te zetten van de vijfjarige samenwerking. De wedstrijdbal werd gebracht door de 10-jarige Elaya. Hij werd met een traumahelikopter het Goffertstadion ingevlogen om de bal te overhandigen aan de scheidsrechter. Na afloop van de wedstrijd werden de wedstrijdshirts geveild. Die shirts leverden ruim 5400 euro op. Samen met de donaties middels een tikkie en hulp van sponsoren is uiteindelijk een geldbedrag van €23.255,- opgehaald. Met het opgehaalde bedrag kunnen ruim vier kinderkamers gecreëerd worden. De bouw van de kamers is inmiddels in volle gang en binnen afzienbare tijd kunnen de kinderkamers worden ingericht.

 

Jan Peter Rake, kinderarts en medisch directeur van het Amalia kinderziekenhuis, zegt: 'Ik ben enorm verrast door het succes van deze actie. Hartverwarmend om te zien dat we door de bijdrage van NEC vier ziekenhuiskamers kindvriendelijk kunnen maken, een geweldig succes. Ik heb NEC voorgoed in mijn Groningse hart gesloten!

Luc te Riele, manager NEC Maatschappelijk, vertelt over de totstandkoming van het initiatief: 'Uiteraard waren we dolgraag met de gehele selectie op bezoek gegaan om de kinderen in het Amalia kinderziekenhuis een fantastische dag te bezorgen. Vanwege het coronavirus bleek dat helaas niet mogelijk. We hebben er toen voor gekozen om de kracht van NEC in te zetten om iets te betekenen voor de zieke kinderen die in het ziekenhuis terecht komen. We willen onze supporters, businessclubleden en andere donateurs ontzettend bedanken voor hun vrijgevigheid en het creëren van de kinderkamers! Dankzij jullie werd dit een groot succes en kunnen kinderen binnenkort gebruikmaken van een kindvriendelijke ziekenhuiskamer.'


Dit bericht delen:

Advertenties