10-jarige bezorgt wedstrijdbal per traumahelikopter in Goffertstadion

Van onze redactie
5 april 2021
Vanmiddag werd de wedstrijdbal voor de voetbalwedstrijd NEC - Telstar per traumahelikopter in het Goffertstadion bezorgd. De 10-jarige Elaya, een van de kinderen van het Radboudumc Amalia kinderziekenhuis, vloog met de helikopter mee en overhandigde de bal.
NEC en het Amalia kinderziekenhuis werken meer dan 5 jaar samen. Normaliter bezoekt de gehele selectie van NEC het Amalia kinderziekenhuis om de kinderen die daar liggen een onbezorgde dag te geven. Nu dat in verband met COVID-19 niet mogelijk is zijn beide partijen op zoek gegaan naar andere manieren om het verschil te maken voor de zieke kinderen die in het ziekenhuis liggen. In dat kader zamelt NEC geld in om kinderkamers kindvriendelijk te maken.

'Een kind dat in het ziekenhuis moet blijven, vindt het het allerfijnst als papa of mama kan blijven slapen. Gezellig samen een filmpje kijken of iemand om mee te knuffelen als je het moeilijk hebt. Om dit te realiseren, worden de kamers vernieuwd en komt er ook een bed voor de ouders om te blijven slapen. Zo rusten ze wat uit en kunnen ze de volgende dag hun kind weer bijstaan. Want als we het toch over topsporters hebben, mogen we deze ouders zeker niet vergeten'', staat vermeld op de website van het Amalia kinderfonds. In totaal zijn er 57 nieuwe kamers in het kinderziekenhuis nodig. De kosten voor een nieuwe kamer zijn 5.100 euro. Met de geldinzamelingsactie wil NEC het geld voor minimaal één kamer ophalen.

'Door de coronacrisis is alles anders. Ook voor ons en onze patiëntjes in het kinderziekenhuis. De verstrooiingen die we normaal kunnen bieden zijn nu bijna onmogelijk geworden. En dat missen we allemaal. We zijn dan ook heel erg blij met de actie van NEC. Enerzijds om hun initiatief om geld in te zamelen om onze kamers kindvriendelijker in te kunnen richten, anderzijds om dit samen te doen met ons en daarmee ook een van onze patiëntjes een onvergetelijke dag te bieden. Ook ons eigen Mobiel Medisch Team van de traumahelikopter draagt hier met veel plezier aan bij', aldus Jan Peter Rake, medisch directeur van het Radboudumc Amalia kinderziekenhuis

Wilco van Schaik, algemeen directeur van NEC: 'Het is prachtig dat we met NEC iets kunnen betekenen voor de mensen die het zo nodig hebben. De samenwerking met het Amalia kinderziekenhuis laat ziet dat NEC meer is dan alleen voetbal. Als wij ervoor kunnen zorgen dat een bezoek aan het ziekenhuis dragelijker wordt voor een kind, moeten we dat niet nalaten. We hopen dat onze supporters hier ook een steentje aan bij willen dragen.'

Doneren kan via de website van het Amalia kinderfonds. De wedstrijd NEC - Telstar werd gelijkspel.

Dit bericht delen:

Advertenties