Auto's uitgebrand in Bosbesstraat

Lars Schwachöfer
18 april 2021
Afgelopen nacht woedde omstreeks 2.30 uur een autobrand in de Bosbesstraat. Twee auto's brandden volledig uit.
Bewoners van de straat hoorden een harde knal en keken naar buiten. Daar zagen zij brand in een geparkeerde auto. Een man liep vanuit de Kamperfoeliestraat de Bosbesstraat in en zag een deur open staan. Omdat eerder deze week rond hetzelfde tijdstip een woningoverval gepleegd werd, liep de man naar de betreffende woning. Toen hij bijna bij de woning aankwam, waarvan de bewoner inmiddels naar buiten liep, zag hij dat zijn geparkeerde auto in brand stond.

De man liep direct naar de woning naast de brandende auto en belde aan en bonkte op de deur, om de bewoners te alarmeren. Een van de bewoners kon zijn auto, die naast de brandende auto geparkeerd stond, wegrijden naar een andere parkeerplaats. Zijn auto raakte niet beschadigd. De autobrand sloeg over naar een daarnaast geparkeerde auto. De brandweer bluste de brand, maar kon niet voorkomen dat beide auto's uitbrandden. Wel konden ze overslag naar een geparkeerde bestelbus voorkomen. De bus raakte niet beschadigd door de brand.

De politie zette de auto's af met lint. Het is nog onbekend of de politie sporenonderzoek doet naar de oorzaak van de brand. De eigenaar van een van de auto's laat weten dat er volgens de politie en brandweer weinig kans is de oorzaak te achterhalen. De eigenaar van de andere auto verblijft op dit moment in het buitenland. De politie brengt de eigenaar op de hoogte van de autobrand. Bij de brand raakte niemand gewond.

Bekijk de korte video van de autobrand op onze Instagram-pagina.

Dit bericht delen:

Advertenties