Man aangehouden voor beroving 86-jarige man in Nijmegen

Van onze redactie
12 april 2021
De politie heeft vanmorgen een 43-jarige Nijmegenaar aangehouden voor het beroven van een 86-jarige Nijmegenaar op 17 februari. Het slachtoffer had een fors geldbedrag opgenomen in verband met een verbouwing aan zijn woning.

Tijdens het onderzoek naar de beroving bleek dat het slachtoffer al tijdens het opnemen van het geldbedrag, 10.000 euro om werklieden contant te betalen voor een verbouwing, in de gaten werd gehouden. Toen hij met het geld in zijn tas bij zijn auto aankwam, bleek de man hem gevolgd te hebben. De verdachte overrompelde het slachtoffer, pakte diens tas uit de kofferbak van de auto en haalde het geld eruit. Daarna vluchtte de man.

De politie riep getuigen op zich te melden. Later werd ook in de uitzending van tv-programma BureauGLD aandacht gevraagd voor de zaak. De politie kreeg 7 tips over de mogelijke verdachte. Daarbij werden ook namen genoemd. De politie en het team van Bureau GLD hebben alle tips onderzocht en dat leidde vanochtend tot de aanhouding van de man. De man is overgebracht naar het politiebureau en wordt verhoord.


Dit bericht delen:

Advertenties