Zeven jaar celstraf geëist tegen verdachte van schietincident op Stationsplein

Van onze redactie
2 april 2021
Het Openbaar Ministerie (OM) Oost-Nederland heeft een gevangenisstraf van zeven jaar geëist tegen een 27-jarige Nijmegenaar. Hij wordt ervan verdacht op 11 augustus vorig jaar met een vuurwapen te hebben geschoten op een andere man.
Het schietincident vond 's avonds plaats op het Stationsplein. Het slachtoffer liep bij de schietpartij verwondingen aan zijn schouder op. Kort na de aanhouding werden twee mannen aangehouden. Een week later werd een derde man aangehouden. Deze man, de 27-jarige Nijmegenaar, wordt ervan verdacht te hebben geschoten op het slachtoffer. Een ruzie uit 2019 zou ten grondslag liggen aan het incident. Zowel het slachtoffer als de schutter hebben in hun verklaringen laten weten sinds die ruzie bang voor de ander te zijn. 

De 27-jarige man zou naar eigen zeggen van plan zijn geweest bij het station te gaan chillen, toen hij plotseling het slachtoffer tegen het lijf liep. Hij zou uit zelfbescherming hebben geschoten, mede omdat het slachtoffer een mes aan hem getoond zou hebben. De officier van justitie vindt deze verklaring niet aannemelijk. Bij het slachtoffer, die werd aangehouden in het ziekenhuis, werd geen mes aangetroffen. Er zijn ook geen andere aanwijzingen dat de man een mes bij zich zou hebben gehad.

Volgens de officier is wel vast komen te staan dat de 27-jarige man een wapen bij zich droeg en dat hij met het wapen heeft geschoten. De officier van justitie acht een poging doodslag en verboden wapenbezit wettig en overtuigend bewezen. 'Door het schieten heeft hij het leven van het slachtoffer in de waagschaal gelegd. Dat het slachtoffer nog leeft en er eigenlijk nog redelijk goed vanaf is gekomen, is niet aan verdachte te danken. Daarmee heeft verdachte geluk gehad en het slachtoffer ook', aldus de officier. 'Door het schieten in een publieke ruimte heeft hij ook de levens van omstanders in gevaar gebracht en het veiligheidsgevoel van de aanwezigen en van mensen die van de schietpartij horen ernstig aangetast. Ook dat verwijt ik verdachte zeer.'

De officier van justitie acht mede daarom een onvoorwaardelijke gevangenisstraf van zeven jaar op zijn plaats.

Dit bericht delen:

Advertenties