Schietincident bij station Nijmegen

Lars Schwachöfer
11 augustus 2020
Vanavond vond omstreeks 20.00 uur een schietincident plaats op het Stationsplein voor station Nijmegen. De politie hield na een zoektocht twee personen aan.
Meerdere eenheden van de politie rukten uit naar het station na de meldingen van een schietpartij. Er zou minstens twee keer geschoten zijn. Ter plaatse werd geen dader of slachtoffer aangetroffen. De politie zette een deel van het Stationsplein af en stelde sporen, waaronder kogelhulzen en een fiets, veilig. Agenten in kogelwerende vesten spraken met getuigen, bekeken camerabeelden van het station en zochten in de omgeving naar de dader. Hij vluchtte via de Tunnelweg richting de Tweede Oude Heselaan.

Een woordvoerder van de politie laat weten dat het versturen van een Burgernetbericht niet gebruikelijk is na een schietincident, omdat het een vuurwapengevaarlijk persoon betreft. Na gesproken te hebben met getuigen en camerabeelden bekeken te hebben, kon de politie een 20-jarige Nijmegenaar aanhouden.

De Forensische Opsporing van de politie deed ter plaatse sporenonderzoek. Hiervoor werd een deel van het stationsplein afgezet. Het onderzoek duurde tot ongeveer 23.00 uur. De hulzen en een achtergelaten tasje werden meegenomen. Inmiddels had een 23-jarige Nijmegenaar zich gemeld bij het ziekenhuis. Na behandeling aan zijn verwondingen is de man aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

De politie doet verder onderzoek naar de toedracht van de schietpartij en sluit niet uit dat er meer verdachten zijn. Getuigen van het schietincident die nog niet met agenten gesproken hebben worden verzocht contact op te nemen met de politie. Dat kan telefonisch via 0900-8844. Ook is de politie geïnteresseerd in dashcambeelden die omstreeks 20:00 uur zijn gemaakt in de omgeving van het station, de Tunnelweg en de Tweede Oude Heselaan. Die beelden kunnen van groot belang zijn voor het onderzoek. Deze zijn naar de politie te versturen via het meldformulier.

Dit bericht delen:

Advertenties