Beverbrug in de Geologenstrook geplaatst

Van onze redactie
23 februari 2021
Vanmiddag werd in de Geologenstrook, het park tussen Zwanenveld en de van Schuylenburgweg, een bijzondere brug, de zogenaamde Beverbrug, geplaatst. Voor de bouw van de brug werd hout van de oude brug gebruikt.
De gemeente was al langer van plan een duurzame brug op de locatie te plaatsen. De oude brug was aan vervanging toe en werd vorig jaar al weggehaald. De funderingspalen bleven staan. Het hout van de oude brug werd bewaard. De gemeente kon een brug overnemen uit Wageningen, maar omwonenden wezen de gemeente op de woonplek van bevers in de vijver waarover de brug zou komen. Daarom zijn er aanpassingen gedaan in het ontwerp van de brug. Hierbij is rekening gehouden met de rust voor de bevers bij het bouwen. Daarnaast heeft de ontwerper zich laten inspireren door de bevers in de buurt van de brug.

Aanpassingen ontwerp

Het ontwerp van de brug is zo aangepast dat er zo min mogelijk gebouwd is op de locatie zelf. De brug is in de loods gebouwd en werd vanmiddag op locatie ingehesen. De funderingspalen van de oude brug zijn blijven staan. Deze zijn onderwater afgezaagd en de nieuwe brug werd hier bovenop geplaatst. Ook deze aanpassing is gedaan om ervoor te zorgen dat de bevers zo min mogelijk verstoord werden.

Nog twee bruggen

Ook in park Staddijk wordt binnenkort een brug geplaatst die gebouwd is met delen van de brug die daar eerst stond. Wanneer deze brug geplaatst wordt, is nog onbekend. Naar verwachting wordt in juni een tweede brug in Zwanenveld geplaatst. Dat betreft een van beton 3D-geprinte brug.

Dit bericht delen:

Advertenties