Politie omsingelt appartement in Lankforst

Van onze redactie
17 februari 2021
De politie omsingelde vanmorgen omstreeks 11.00 uur met meerdere agenten een complex in de Lankforst na een (vuur)wapenmelding. Een arrestatieteam kwam ter plaatse om, indien nodig, een inval te doen.
Een woordvoerder van de politie laat weten dat er een melding gedaan werd dat er wapens aanwezig zouden zijn in een pand, waar vorige maand een moord werd gepleegd. Vanwege de geschiedenis van het pand nam de politie geen risico en omsingelde het pand. Agenten trokken kogelwerende vesten aan. Een arrestatieteam en onderhandelaars werden opgeroepen en de omgeving gedeeltelijk afgezet. Een politiehelikopter van het type AW139 vloog langere tijd rond boven de omgeving van het complex om ondersteuning vanuit de lucht te bieden.

Een Rapid Response Team van de Dienst Speciale Interventies (arrestatieteam) is ter plaatse gekomen. Op het moment dat de arrestatieteamleden naar de flat liepen om een inval te doen, kwamen de bewoner van het betreffende appartement en een familielid naar buiten. Het familielid van de bewoner had hem geadviseerd naar buiten te gaan na het zien van de gewapende agenten en de helikopter, omdat nog onbekend was waarvoor zij daar stonden. De mannen werden voor de flat in de boeien geslagen.

Daarna gingen agenten, waaronder de leden van het arrestatieteam, het appartement in. Er hoefde geen inval gedaan te worden, de deur werd met de huissleutel geopend. In het appartement werden geen personen of wapens aangetroffen. Bij de twee personen werden de boeien afgedaan, waarna ze weer mochten gaan.

Het is nog niet bekend of de politie onderzoek doet naar de herkomst van de valse melding. Een familielid van de bewoner laat weten dat er al langere tijd een ruzie speelt tussen de bewoner, die binnenkort van de woningcorporatie zijn appartement moet verlaten, en een buurtbewoner. Het is onbekend of die man de valse melding gedaan heeft.

Dit bericht delen:

Advertenties