Cadeau voor de binnenstad bekend: Nijmegen krijgt schaaktafels

Van onze redactie
1 februari 2021
De gemeente Nijmegen maakte vanmiddag het winnende idee voor het Cadeau voor de binnenstad bekend. Het idee van Julian van Stee, om schaaktafels in de binnenstad te plaatsen, heeft gewonnen.
Met maar liefst 33% (864) van de stemmen waren de schaaktafels een duidelijke favoriet. In totaal zijn er 2627 stemmen uitgebracht. De 4 andere ideeën die kans maakten waren: een open podium, een marktkraam voor ondernemers, filmcontainers en een herinneringsboom. De schaaktafels worden later dit jaar geplaatst.

Old city, young vibe

In januari werden vijf kanshebbers gekozen voor het cadeau voor de binnenstad door de jury. Daarna is er massaal gestemd door de stad. Julian van Stee bedacht het winnende idee. 'Schaken brengt jong en oud samen. Dat past bij Nijmegen, want Nijmegen is een oude stad met een jonge vibe. Daarom was ik, met een paar andere schakers, ook al een petitie gestart voordat ik het idee instuurde bij deze actie. Ik ben blij dat ze er nu ook echt komen.'

Actieplan Binnenstad

Het cadeau voor de binnenstad is onderdeel van het Actieplan Binnenstad 2021-2022. Het Actieplan Binnenstad wordt nu geschreven. De gemeente heeft hiervoor ideeën opgehaald bij Nijmeegse inwoners, bezoekers en ondernemers. De gemeente Nijmegen verwacht het plan in het voorjaar van 2021 te presenteren. In het plan staan acties die de gemeente in 2021 en 2022 uitvoert om de binnenstad aantrekkelijk te houden.

Klik hier voor de video van de gemeente Nijmegen waarin het winnende idee bekend wordt gemaakt.

Dit bericht delen:

Advertenties