Noodbevel voor centrum uitgevaardigd

Van onze redactie
25 januari 2021
Voor vanavond en vannacht, 25 en 26 januari 2021, heeft burgemeester Bruls voor de binnenstad van Nijmegen een noodbevel uitgevaardigd. Mensen die niet in het centrum hoeven te zijn, zullen worden weggestuurd.
In de loop van de dag werden signalen dat er mensen van plan waren vanavond naar het centrum van Nijmegen te komen, om ongeregeldheden te veroorzaken, steeds concreter. Ondernemers in het centrum namen direct maatregelen om hun winkels en café's te beschermen. De burgemeester heeft in afstemming met politie en justitie besloten een noodbevel uit te doen gaan. Dat betekent dat iedereen die niet in het centrum hoeft te zijn, daar geweerd wordt. Het noodbevel gaat per direct in. Hiermee kan voorkomen worden dat relschoppers zich al eerder in het centrum verzamelen.

Burgemeester Bruls: 'Hoewel we niets zeker weten, zijn de signalen die wij vandaag krijgen serieus, vandaar dit besluit. Het noodbevel is uit voorzorg om ongewenste toestroom in te perken. Wij hebben geen enkele behoefte aan ongeregeldheden. Het is onze taak de overgrote meerderheid van de Nijmegenaren die zich aan de coronaregels en beperkingen wil houden, te beschermen. Vandaar dit noodbevel om eventuele problemen snel de kop te kunnen indrukken.'

Er wordt extra politie ingezet om het noodbevel te kunnen handhaven. Personen die het centrum in willen moeten zich kunnen legitimeren en een geldige reden opgeven. Na 21.00 uur, als de avondklok ingaat, zijn ook de werkgeversverklaring en eigen verklaring avondklok verplicht.

Dit bericht delen:

Advertenties
Bol AlgemeenBol Algemeen