Ondernemers binnenstad bereiden zich voor op rellen

Lars Schwachöfer
25 januari 2021
Ondernemers van de binnenstad bereiden zich voor op de aangekondigde rellen. Terrasmeubilair wordt naar binnen gezet en ramen afgedekt.
Op verschillende mediaplatforms worden mensen sinds gisteravond opgeroepen om Nijmegen vanavond 'te slopen'. De relschoppers zouden zich vanavond om 20.00 uur verzamelen op Plein 1944. Na de beelden van onder andere Eindhoven gisteravond, maken ondernemers en bewoners in het centrum zich zorgen om de oproep. De harde kern van NEC heeft aangegeven naar het centrum te komen om de stad te verdedigen tegen de relschoppers.

Horeca-ondernemers begonnen vandaag hun terrassen op te ruimen. Meerdere ondernemers treffen maatregelen. Deuren worden verstevigd, complete etalages afgedekt met houten platen, enkele winkeliers hebben de winkel en voorraad weggehaald en bewoners van het centrum hebben de auto's buiten het centrum geparkeerd. Het Arsenaal sluit de luiken. De politie is op de hoogte van de oproep en treft voorbereidingen. Via Twitter laat de politie weten dat er door de telefonische meldingen lange wachttijden ontstaan. Op de website van de politie is een meldpagina over rellen aangemaakt om informatie of beeldmateriaal door te geven.

Update: Voor vanavond en vannacht, 25 en 26 januari 2021, heeft burgemeester Bruls voor de binnenstad van Nijmegen een noodbevel uitgevaardigd. Mensen die niet in het centrum hoeven te zijn, zullen worden weggestuurd.

Dit bericht delen:

Advertenties