Hornbach: groot, groter, grootst

Tekst: Karel Hermsen/Foto's: Ger Neijenhuyzen
10 juli 2023

Een beetje megalomaan is Hornbach wel. Alleen al met de gigantische uitschuiffolder die vorige week in de brievenbus belandde kun je een halve kamer behangen. Tijdens de feestelijke openingsweek van 12 t/m 16 juli profiteer je van allerlei acties en aanbiedingen. Wij namen alvast een kijkje!

De werkplaats van de voormalige leidekker Michael Hornbach uit het Duitse Landau groeide uit tot één van de grootste bouwmarktketens van Europa met meer dan 25.000 medewerkers. Vanaf woensdag 12 juli kunnen de klussers ook in de nieuwe vestiging in Nijmegen aan Wendelring 3 terecht.

De komst van die nieuwe immense vestiging gebeurde allesbehalve met stille trom. De afgelopen maanden kleurden veel markante gebouwen en monumenten in de stad oranje. Nee, er was geen sprake van een plotselinge oranjekoorts in de stad. Er kwam iets groots aan; Hornbach, het walhalla voor de hobbyklusser én professionele bouwer. Stad en verre omgeving zouden het weten.

Onder het motto `Er is altijd iets te doen` moet elk bezoek een feestje worden. Bij Hornbach is alles te krijgen, van dat ene schroefje tot en met alles wat je nodig hebt voor een complete verbouwing van huis en tuin.

Honderdtachtig ingewerkte en gespecialiseerde medewerkers staan klaar voor deskundig advies, de klant is koning. Een uitgekiend logistiek en serviceconcept zorgt ervoor dat een bezoek ook zo gemakkelijk en snel mogelijk kan verlopen. Wil je je badkamer opnieuw inrichten, dan vind je op die afdeling de mensen die je adviseren, alles voor je uittekenen, inclusief alle materialen die je daarvoor nodig hebt.

Met een systeem als `Hornbach-maps` sta je in een oogwenk voor de juiste stelling, waarin je jouw product vindt. De Drive-In maakt het mogelijk dat je zonder sjouwen je producten in je auto krijgt, zelf scant en met pin betaalt. Bij het `Afhalen op de Parkeerplaats` worden de producten zelfs naar je toe gebracht en ingeladen.

Bij de ProfiService krijgen professionele bouwers via één vast aanspreekpunt service op maat en kunnen ze met hun bedrijfsauto naar binnen.

Het tuincentrum is een ecologisch wonderwerk. De planten worden automatisch bewaterd en krijgen nooit te veel of te weinig water. Het systeem is afgestemd op verschillende soorten planten, zodat er geen water wordt verspild. Onder de 570 parkeerplaatsen ligt een gigantische wadi. Het regenwater gaat gefiltreerd de grond in. Met 3000 zonnepanelen op het dak en ledverlichting is het pand ook vrijwel  geheel energieneutraal.

Bij Hornbach grijp je met 120.000 artikelen in het assortiment zelden mis. Al die artikelen worden niet vaak aangeprezen en zijn practisch nooit in de aanbieding. Klanten zijn de stoere klussers die nooit opgeven en creatief aan de slag gaan en elk project aankunnen. De inrichting is projectgebonden en bestaat voor een groot deel uit ouderwetse vakhandeltjes. Wil je je badkamer opnieuw inrichten, dan vind je op die plek de mensen die je adviseren, alles voor je uittekenen, inclusief alles wat je daarvoor nodig hebt. En waar vind je nog een ouderwetse lijstenmakerij waar je je schilderijtje en je foto`s kunt laten inlijsten?

En al die klussers weten dat ze niet bedrogen uitkomen, want Hornbach heeft de laagste-prijs-garantie. Mocht je ergens anders toch een lagere prijs vinden, dan wordt dat product direct voor de dezelfde prijs aangeboden en krijg je bovendien een extra bonus van 10% voor je tip. Alleen levende producten, zoals planten en goudvissen, zijn uitgesloten.

Het bedrijf staat midden in de maatschappij en dus ook klaar voor anderen.

Stichting HORNBACHhelpt ondersteunt goede doelen en maatschappelijke projecten. Het streven is om ieder kwartaal per vestiging een lokaal project te kiezen, en elk half jaar wordt een nationaal goed doel omarmd.

Daarmee krijgt het oranjegevoel in Nijmegen een extra dimensie.


Klik op een foto voor vergrote weergave

Dit bericht delen:

Advertenties
Bol AlgemeenBol Algemeen