Arnhemse burgemeester Marcouch in gesprek met studenten ROC Nijmegen over artikel 1 van de Grondwet

Tekst: ROC Nijmegen | Fotograaf: Geert Timmer
28 januari 2023

Ahmed Marcouch, de burgemeester van Arnhem, ging afgelopen vrijdag 27 januari in gesprek met studenten van ROC Nijmegen, opleidingen Logistiek en Mobiliteit. Onderwerp van gesprek was artikel 1 van de Grondwet: gelijke behandeling en discriminatieverbod. 

Burgemeester Dales Lezing
Diezelfde avond gaf de burgemeester ook de jaarlijkse Burgemeester Dales Lezing. De Dales Lezing wordt elk jaar gehouden door een bekende Nederlander. Het is dé kans voor die BN’er om te delen wat artikel 1 van de grondwet voor diegene betekent. De lezing vond plaats in het stadhuis van de gemeente Nijmegen.  

Open gesprek
Voordat Ahmed Marcouch naar het stadhuis ging, bezocht hij een van de locaties van ROC Nijmegen. Studenten gingen hier met hem in gesprek over gelijkheid en discriminatie. Wat betekent gelijkheid voor de studenten? Hoe ziet dhr. Marcouch dit onderwerp in het licht van zijn dagelijkse leven en werk? Maar ook: "U was eerst docent, waarom bent u de politiek in gegaan?" En: "Hoe gaat u om met negatieve reacties over uw werk?" 

Wat volgde was een mooi gesprek waarin zowel de studenten en docent als Marcouch zich open opstelden. Er werd niet alleen over het werk van de Arnhemse burgemeester gesproken, maar er werden ook persoonlijke verhalen gedeeld én er werd gelachen.  

Een van de gesprekken ging als volgt: "Waarom organiseerde u een Suikerfeest in een homokroeg:" Dhr.. Marcouch antwoordde dat hij mensen met elkaar wil verbinden. Dat je wel vragen mag stellen, maar nooit iemand mag veroordelen. Dat we iedereen de kans moeten geven om te leren en te groeien als mens, omdat daar alle mensen beter dan worden.  En dat mensen elkaar hun vrijheid moet gunnen.

Als klap op de vuurpijl waren de studenten daarna eregast bij de Burgemeester Dales Lezing.


Klik op een foto voor vergrote weergave

Dit bericht delen:

Advertenties
Bol AlgemeenBol Algemeen