24e Nijmeegse HaringParty viert succesvolle editie met opbrengst van € 25.000 voor goede doelen

Geert Timmer
18 juni 2024

Vandaag kwamen Nijmeegse ondernemers bijeen in de Schepenhal van het Stadhuis voor de 24e editie van de Nijmeegse HaringParty, een jaarlijks hoogtepunt op de regionale kalender. Burgemeester Bruls opende het netwerkevenement met een feestelijk welkom, gevolgd door de keuring van de eerste Nieuwe Haring. Onder leiding van notaris Klaas Albert werd vervolgens het startsein gegeven voor de veiling van de eerste vaatjes Nieuwe Haring.

De veiling met een Amerikaans systeem, waarbij de notaris vooraf het minimale bedrag vaststelde dat elk vaatje Nieuwe Haring moest opbrengen, leverde 4 vaatjes op en die gingen naar de heer Sutmuller van Willem’s Kaas, de heer Gommers van Gommers Nijmegen, de heer Bakker van Cooltronics airconditioning en de laatste ging naar de  startende onderneemster Sarah van der Stelt van Student voor Marketing. Daarna werden nog eens 3 vaatjes geveild via opbod, deze gingen naar Stijn Gerrits van Peeman Dranken, André Weijers van het gelijknamige Grond- water en wegenbouwbedrijf en het trio Jan Maters, Johan Weijers en Ruud Boekhoorn.

Dankzij de vrijgevigheid van lokale ondernemers heeft de veiling een indrukwekkende opbrengst van € 21.000 opgeleverd. Deze opbrengst wordt verdeeld tussen twee goede doelen: Stichting ANDERS en Quiet Nijmegen. Beide organisaties zetten zich in voor armoedebestrijding in de regio Nijmegen.

Het evenement werd mogelijk gemaakt door steun van lokale organisaties zoals de gemeente Nijmegen, Nijmeegse business clubs, OSRN (de businessclub van NEC), NUL24 en het Nijmeegs Ondernemerscafé. Peeman Dranken sponsorde alle dranken en notaris Klaas-Albert Veerbeek van Lotgerink Veerbeek notarissen zorgde voor een eerlijk verloop van de veiling, bijgestaan door zijn steun en toeverlaat: HaringMaatje Erik Langedijk.

Arjan van de Groep, de bekende visleverancier van 024VIS bij winkelcentrum Dukenburg, ontving de onderscheiding 'Het HaringMaatje' als erkenning voor zijn toewijding aan de Nijmeegse HaringParty. Het ere-schildje symboliseert niet alleen zijn inzet en jaarlijkse levering van heerlijke Nieuwe Haring, maar is ook een welverdiende waardering voor zijn team, inclusief de Spakenburgse dames, die elk jaar zorgen voor die authentieke maritieme sfeer op de HaringParty.

Zanger en entertainer Dave van Wel sloot de avond af met een spetterend optreden, waarmee hij de sfeer van de HaringParty compleet maakte. Volgend jaar kijken we weer uit naar een nieuwe succesvolle editie van de 25e Nijmeegse HaringParty!

Voor meer informatie over de Nijmeegse HaringParty kunt u terecht op www.haring-party.nl


Klik op een foto voor vergrote weergave

Dit bericht delen:

Advertenties
Sale juli 2024Sale juli 2024