Drie jaar verlenging voor subsidie voor groendaken in Nijmegen

Van onze redactie Woensdag 06 Januari 2021
Inwoners van Nijmegen die graag hun dak willen vergroenen hebben geluk. Het college van Nijmegen heeft namelijk de subsidieregeling voor groendaken en groene gevels tot eind 2023 verlengd. Het college heeft dat dinsdag 5 januari 2021 besloten.

De subsidieregeling liep eigenlijk af in 2020, maar vanwege het succes heeft het college het verlengd. Inwoners kunnen subsidie voor een groendak of groene gevel aanvragen via de website van de gemeente Nijmegen.

Groendaken en groene gevels moeten helpen om de stad Nijmegen te verkoelen en vergroenen. Volgens de gemeente Nijmegen wordt het met de subsidieregeling financieel aantrekkelijker voor eigenaren van panden om hieraan mee te werken. Want de kosten voor vergroening zien pandeigenaren in Nijmegen als een probleem, maar met de regeling wil de gemeente dat oplossen.

 


Heb je een correctie, een tip of een opmerking over dit artikel? Mail deze dan naar redactie@nieuwsuitnijmegen.nl of stuur je bericht via WhatsApp: 024-3229922. Ook andere nieuwstips, klein of groot, ontvangen wij graag.


Reageren


Uw naam  *
Uw Emailadres  *
Uw reactie
Code
  *
 

NB: Uw reactie zal direct worden geplaatst, echter wordt deze wel door onze redactie gecontroleerd. Mocht blijken dat uw reactie niet passend is en/of een kwetsende inhoud heeft, zal deze meteen worden verwijderd.