Vaccins tegen COVID-19 gearriveerd in Radboudumc

Van onze redactie
6 januari 2021
Vanochtend zijn om 8.00 uur ongeveer 2.000 Pfizer-vaccins tegen het coronavirus gearriveerd bij het Radboudumc. De vaccins worden verdeeld over zes ziekenhuizen in de regio en de twee regionale ambulancediensten
Het Radboudumc is voor Acute Zorgregio Oost het verdeelpunt van het ROAZ (Regionaal Overleg Acute Zorgketen). De vaccins worden gekoeld opgeslagen en direct verdeeld en gedistribueerd naar overige ziekenhuizen in de regio. Het gaat vandaag om vaccins voor ongeveer 2.000 medewerkers, werkzaam in één van zes ziekenhuizen in de regio en bij de twee regionale ambulancediensten. Een tweede levering, voor ongeveer 1.000 medewerkers, wordt vrijdag 8 januari verwacht.

Vaccinatie voor medewerkers Radboudumc

Voor een kleine 700 medewerkers van het Radboudumc zijn vaccins gereserveerd. Die zijn bedoeld voor medewerkers die cruciaal zijn voor de continuïteit van de acute (COVID-)zorg. Vandaag om 15.00 uur krijgt  Radboudumc-IC-verpleegkundige Karin Vogelesang de eerste vaccinatie.

Uit een enquête onder Radboudumc-medewerkers over hun COVID-19-vaccinatiebereidwilligheid blijkt dat 89 procent van de enquêtedeelnemers zich bereid verklaart zich ('zeker' of 'waarschijnlijk') te laten vaccineren.

Dit bericht delen:

Advertenties