Marialaan gedeeltelijk afgesloten vanwege woningbrand

Lars Schwachöfer
4 januari 2021
Vanmiddag ontstond omstreeks 14.30 uur een brand in een woning aan de Marialaan. De woning is onbewoonbaar verklaard.
Omwonenden ontdekten de brand in het pand, dat in de buurt bekend staat als een pand waar drugsgebruikers samenkomen, en alarmeerden de brandweer. Toen de brandweer ter plaatse kwam, sloegen de vlammen uit het pand. De twee personen die aanwezig waren konden het appartement zelfstanding verlaten. De politie sloot de Marialaan in de richting van het centrum af. Meerdere brandweerwagens kwamen ter plaatse. 

Een van de twee in het appartement aanwezige mannen raakte in het trappenhuis onwel tijdens zijn vlucht uit het complex. Ambulancepersoneel en brandweerlieden behandelden de man. Hij hoefde niet mee naar het ziekenhuis. De politie heeft de man naar zijn woning aan de andere zijde van het compex geholpen. De brandweer forceerde de toegang tot meerdere appartementen. Uit de naastgelegen woning werd een kat gered.

Het appartement is onbewoonbaar verklaart. De naast- en ondergelegen appartementen liepen schade op door de brand. De woningbouw regelt de afhandeling van de schade. Hoe de brand ontstaan is, is nog onbekend. Team Brandonderzoek van de brandweer doet onderzoek. Wanneer er sprake blijkt te zijn van brandstichting, doet ook de politie nader onderzoek. Omstreeks 15.30 uur werd de Marialaan weer vrijgegeven voor verkeer.

Dit bericht delen:

Advertenties