Gemeente organiseert online nieuwjaarsbijeenkomst

Van onze redactie
30 december 2020
Omdat de traditionele nieuwjaarsreceptie van de gemeente Nijmegen dit jaar vanwege corona niet door kan gaan, organiseert de gemeente een online bijeenkomst. Deze vindt plaats op maandag 4 januari vanaf 20.00 uur.
Normaliter organiseert de gemeente op de eerste werkdag van het nieuwe jaar een nieuwjaarsreceptie in de Vereeniging; hier komen gemiddeld zo’n 800-900 mensen op af. Vanwege de coronamaatregelen is dit nu niet mogelijk. Om het nieuwe jaar toch te kunnen inluiden, is er dit jaar een bijeenkomst met een beperkt aantal gasten. Dit wordt tussen 20.00 en 21.00 uur rechtstreeks vanuit de Vereeniging uitgezonden via het Facebook- en Youtubekanaal van de gemeente Nijmegen.

Burgemeester Bruls ontvangt samen met Margot Ribberink een aantal Nijmegenaren, waaronder aanvoerder Rens van Eijden van NEC, OMT-lid Andreas Voss, marsleider Vierdaagse Henny Sackers, jongerenwerker Boubaker Bouchalga en enkele anderen. Ook wordt de Nijmegenaar van het Jaar 2020 bekend gemaakt. Hiervoor zijn in de race Moniek van Daal, Tim Hogenbosch en Frits Jans.

Samen met de gasten blikt burgemeester Bruls terug op 2020 en kijkt hij vooruit op het nieuwe jaar: 'Ondanks alle beperkingen ben ik blij toch nog te kunnen terug- en vooruitblikken. De gasten die we ontvangen hebben allemaal op hun eigen manier met de crisis te maken gehad. In een kort, compact programma willen we dit delen met de stad. En natuurlijk maken we de Nijmegenaar van het jaar bekend.'

 


Dit bericht delen:

Advertenties