Reuze mondkapje op Gezicht van Nijmegen: Veni Vidi Vaccinatie!

Frank van Raaij Geert Timmer Woensdag 30 December 2020
Geheel onaangekondigd werd vanmiddag een groot roodgekleurd mondmasker van maar liefst 4 bij 6 meter aangebracht op het bekende Gezicht van Nijmegen op het stadseiland Veur-Lent. Op het masker de tekst ‘Veni Vidi Vaccinatie’, een knipoog naar het Romeinse verleden en het hedendaagse debat over corona en vaccinatie.

De actie is een initiatief van de in Nijmegen geboren en getogen Pauline Wiersema en bedoeld om op een ludieke manier het bizarre jaar 2020 te duiden en de overgang naar 2021 in te luiden. Wiersema had de actie vooraf bewust niet bij gemeente en politie aangekondigd, het zou afbreuk doen aan het gewenste verrassingseffect en spontane karakter van haar actie.

De 24-jarige Wiersema studeerde vormgeving aan de Design Academy Eindhoven en probeert met humor en verwarring ‘zware’ onderwerpen toegankelijker te maken. Haar kunst- en ontwerpstudio duikt diep in complexe vraagstukken en vertaalt dit naar toegankelijke concepten.

Of de gemeente Nijmegen de actie van Wiersema kan waarderen zal blijken, de meeste voorbijgangers aanschouwen het Romeinse masker met het 'niet-medische' mondkapje met een glimlach op hun gezicht. Sommigen maken nog even snel een selfie, je weet maar nooit hoe lang het nog duurt voordat de gemeentelijke handhavers het Gezicht komen bevrijden van het reuze mondkapje.

Voor Wiersema is de actie geslaagd, verrassen en verwarren, het is haar weer gelukt.


Heb je een correctie, een tip of een opmerking over dit artikel? Mail deze dan naar redactie@nieuwsuitnijmegen.nl of stuur je bericht via WhatsApp: 024-3229922. Ook andere nieuwstips, klein of groot, ontvangen wij graag.


Reacties (1)

Geplaatst op 30-12-2020 om 16:00 door Rob van Trienen
Haal het gauw eraf, vandalen gaan het geheid weer in de fik steken, dan gaat het masker er ook aanReageren


Uw naam  *
Uw Emailadres  *
Uw reactie
Code
  *
 

NB: Uw reactie zal direct worden geplaatst, echter wordt deze wel door onze redactie gecontroleerd. Mocht blijken dat uw reactie niet passend is en/of een kwetsende inhoud heeft, zal deze meteen worden verwijderd.