Vuurwerk zonder boete in te leveren bij gemeentewerf

Van onze redactie
23 december 2020
Nijmegenaren die vuurwerk willen inleveren, kunnen dit op 29 en 30 december doen bij de gemeentewerf aan de Nieuwe Dukenburgseweg. Hier kan het vuurwerk veilig opgeslagen en later ter vernietiging vervoerd worden.
Minister Grapperhaus kondigde vorige week aan dat iedereen die legaal of illegaal vuurwerk heeft, dit zonder gevolgen kan inleveren tot een gewicht van 25 kilo. Het bezit van legaal categorie F1 en F2 consumentenvuurwerk tot 25 kilo is gedurende het jaar toegestaan. Omdat er dit jaar een verbod op het afsteken en vervoeren van vuurwerk geldt, is het denkbaar dat mensen toch van hun vuurwerk af willen. De gemeente Nijmegen biedt hiervoor op 29 en 30 december de mogelijkheid aan de gemeentewerf. Vervoer van vuurwerk naar de gemeentewerf is toegestaan en wordt niet beboet. De inzameling vindt met inachtneming van de geldende coronaregels plaats.

Burgemeester Bruls is tevreden: 'Ik kan me voorstellen dat er op dit moment op een aantal plaatsen nog vuurwerk ligt. Het brengt altijd risico’s met zich mee om dit voor langere tijd thuis te bewaren. Ik roep iedereen dan ook op het vuurwerk dat in bezit is, bij de gemeentewerf in te leveren. Dan bent u er op een veilige manier van af en lopen we in de wijken minder risico op allerlei narigheden.'

Het inleveren van legaal en illegaal vuurwerk kan op dinsdag 29 en woensdag 30 december van 10.00 tot 16.00 uur bij de gemeentewerf aan de Nieuwe Dukenburgseweg 21 in Nijmegen. Het tijdelijke vuurwerkverbod geldt niet voor vuurwerk uit de zogeheten F1 categorie dat gedurende het hele jaar verkocht en afgestoken mag worden vanaf 12 jaar, ook wel bekend als kindervuurwerk. Maar ook dit vuurwerk is in te leveren aan de gemeentewerf.

Meer informatie over het vuurwerkverbod is te lezen op de website van de Rijksoverheid.

Dit bericht delen:

Advertenties